Ultima oră
Hellas Verona – Venezia 2-1. Un autogol al portarului a făcut diferenţa Hellas Verona – Venezia 2-1. Un autogol al portarului a făcut diferenţa
EXCLUSIV | Cristi Pulhac l-a pus la punct pe Denis Alibec. "Golul a venit pur întâmplător" EXCLUSIV | Cristi Pulhac l-a pus la punct pe Denis Alibec. "Golul a venit pur întâmplător"
VIDEO | Aspectul care l-a enervat pe Gică Hagi. ”S-a dat ceva la televizor?!” VIDEO | Aspectul care l-a enervat pe Gică Hagi. ”S-a dat ceva la televizor?!”
VIDEO | ”Urmează un derby mare”. Zeljko Kopic e cu gândul la derby-ul cu FCSB VIDEO | ”Urmează un derby mare”. Zeljko Kopic e cu gândul la derby-ul cu FCSB
VIDEO | A reînceput NBA! Ultimele două campioane s-au duelat la Abu Dhabi VIDEO | A reînceput NBA! Ultimele două campioane s-au duelat la Abu Dhabi
VIDEO | Denis Alibec, foarte supărat după remiza cu Dinamo. ”Sunt nervos” VIDEO | Denis Alibec, foarte supărat după remiza cu Dinamo. ”Sunt nervos”

Amnesty International: "Lipsa de acţiune" în ceea ce priveşte drepturile muncitorilor în Qatar "pătează" moştenirea Cupei Mondiale

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 16 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21388056/1/qat.jpg

"Lipsa de acţiune" a Qatarului şi a FIFA în ceea ce priveşte drepturile muncitorilor "pătează moştenirea" Cupei Mondiale din 2022, potrivit Amnesty International, relatează BBC.

La aproape un an de la începerea turneului de fotbal, grupul de apărare a drepturilor omului susţine că progresele "au stagnat în mare parte".

Organizaţia afirmă că "remedierea şi justiţia pentru sute de mii de muncitori care au suferit abuzuri legate de turneu rămân insesizabile".

Într-un nou raport intitulat "O moştenire în pericol", organizaţia concluzionează că reformele au fost "slab aplicate", iar abuzurile "continuă".

Cu toate acestea, guvernul din Qatar a răspuns insistând asupra faptului că turneul final al Cupei Mondiale "a accelerat reformele în domeniul muncii, creând o moştenire semnificativă şi de durată".

FIFA a precizat că "este de netăgăduit că au avut loc progrese semnificative", dar a acceptat că "sunt necesare eforturi sporite pentru a se asigura că reformele sunt în beneficiul tuturor lucrătorilor din ţară".

Controversele legate de costul uman al construirii infrastructurii necesare pentru turneul din 2022 în căldura extremă a verii din statul din Golf au planat asupra evenimentului de ani de zile.

În 2021, s-a dezvăluit că 6 500 de muncitori migranţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka au murit în Qatar de când ţara a câştigat cursa pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal, în 2010.

 

mail-share icon Email
viewscnt