Ultima oră
VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A
VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol
VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare” VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare”
E gata! Tony revine în fotbalul românesc E gata! Tony revine în fotbalul românesc
Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva" Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva"
Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!" Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!"

BREAKING NEWS | A fost aprobată regula care poate umple cluburile de bani! O nouă schimbare în fotbalul românesc

Superliga Publicat de Vlad Militaru pe 30 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21477056/1/razvan-burleanu-frf-768x577.jpg

Regula Federaţiei Române de Fotbal prin care se doreşte creşterea ariei de selecţie pentru echipele naţionale ale României a fost aprobată şi urmează să intre în vigoare din sezonul 2023/2024. Dacă respectă această regulă, cluburile se pot umple de bani

"Regula 5+6" a fost aprobată

Începând cu următoarea ediţie, fiecare club din primele două ligi ale fotbalului românesc va fi obligat să aibă în teren cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional. Noua modificare are ca scop creşterea numărului de jucători care să fie eligibili pentru naţionalele României.

Ce condiţie trebuie respectată

 

Cluburile din Superligă şi cele ale căror academii de copii şi juniori au fost clasate în primele 20 de academii ale cluburilor din Liga 1 şi Liga 2 ca urmare a procesului de clasificare FRF vor mai primi bani din fondul de solidaritate UEFA doar cu o condiţie.

Trebuie să utilizeze, pe toată durata meciurilor, minim 5 jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipa naţională, iar minim unul să fie U21.

Plăţile de solidaritate UEFA

UEFA alocă anual  4% din veniturile înregistrate de forul continental în urma organizării ediţiilor precedente ale competiţiilor Uefa Champions League şi Europa League.

FRF anunţa în martie 2022 că suma este distribuită asociaţiilor naţionale spre a fi direcţionată către cluburile profesioniste, condiţie obligatorie impusă de UEFA. Faţă de sezonul precedent, plăţile de solidaritate pentru fotbalul românesc au crescut cu 10%.

Cluburile care nu respectă regula, indiferent de numărul de meciuri la care aceasta este încălacată, nu vor mai încasa plata de solidaritate UEFA.

Sumele obţinute în urma sancţionării vor fi redirecţionate în mod egal primelor trei cel mai bine clasate echipe în Superligă ale căror academii se regăsesc în lista primelor 20 de academii ale cluburilor profesioniste.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Superliga

Ultimele articole Toate articolele