Ultima oră
Costel Căşuneanu, performanţă remarcabilă: pentru a patra oară consecutiv podiumul final de la viteză în coastă Costel Căşuneanu, performanţă remarcabilă: pentru a patra oară consecutiv podiumul final de la viteză în coastă
Mircea Lucescu a ales lotul pe care se va baza în partida cu Lituania! Un singur jucător e OUT Mircea Lucescu a ales lotul pe care se va baza în partida cu Lituania! Un singur jucător e OUT
Darius Olaru sau Alex Mitriţă? Adrian Mutu a ales fotbalistul anului în Superliga: „E cel mai complet” Darius Olaru sau Alex Mitriţă? Adrian Mutu a ales fotbalistul anului în Superliga: „E cel mai complet”
Neymar, aproape de revenirea pe teren după un an de pauză Neymar, aproape de revenirea pe teren după un an de pauză
LIVE TEXT | România U21 - Elveţia U21, astăzi, de la ora 19:00! Se joacă cu calificarea pe masă LIVE TEXT | România U21 - Elveţia U21, astăzi, de la ora 19:00! Se joacă cu calificarea pe masă
LIVE TEXT | Lituania - România, astăzi, de la ora 21:45. "Tricolorii" continuă drumul spre Liga B LIVE TEXT | Lituania - România, astăzi, de la ora 21:45. "Tricolorii" continuă drumul spre Liga B

Câştigătorul premiului pentru ”Cel mai bun portar FIFA 2022” se va alege dintre Martinez, Bounou şi Courtois

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 8 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21011494/1/fifa-portari.png

Argentinianul Emiliano Martinez, marocanul Yassine Bounou şi belgianul Thibaut Courtois sunt goalkeeperii dintre care se va alege cel mai bun portar FIFA al anului 2022, a anunţat Federaţia Internaţională de Fotbal miercuri.

Emiliano Martinez s-a remarcat la Cupa Mondială din Qatar din 2022 prin evoluţia din finala cu Franţa, dar a făcut şi gesturi obscene la finalul meciului, atunci când şi-a primit premiul pentru cel mai bun portar al turneului. Bounou, la rândul său, a fost unul dintre eroii Marocului, prima ţară africană calificată în semifinalele unei Cupe Mondiale.

Dacă Belgia a ratat complet Cupa Mondială (eliminare încă din turul I al competiţiei), Courtois a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Real Madrid pe drumul câştigării celui de-al 14-lea trofeu al madrilenilor în Liga Campionilor.

Finaliştii pentru premiile pentru cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare şi pentru premiul Puskas pentru cel mai frumos gol vor fi anunţaţi vineri, iar nominalizaţii pentru premiile pentru cel mai bun antrenor, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, vor fi dezvăluţi joi.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu internaţional format din actualii antrenori ai tuturor echipelor naţionale feminine şi masculine, căpitanii acestora şi un jurnalist de specialitate din fiecare ţară afiliată la FIFA. Publicul larg poate vota şi pe fifa.com. Ceremonia de decernare a premiilor FIFA va avea loc în 27 februarie, la Paris.

mail-share icon Email
viewscnt