Ultima oră
Mircea Rednic o nouă lovitură la UTA Arad! Atacantul adus pentru a rupe plasele echipelor din Superligă

Mircea Rednic o nouă lovitură la UTA Arad! Atacantul adus pentru a rupe plasele echipelor din Superligă
Monica Niculescu şi Cristina Bucsa, calificate în turul doi la dublu, la Wuhan Open Monica Niculescu şi Cristina Bucsa, calificate în turul doi la dublu, la Wuhan Open
Vinovaţii de la Rapid! „Au greşit total, habar n-au! Îşi bat joc de banii lui Şucu!” Vinovaţii de la Rapid! „Au greşit total, habar n-au! Îşi bat joc de banii lui Şucu!”
Mai mulţi foşti şi actuali fotbalişti importanţi, înşelaţi de Nordis! Mai mulţi foşti şi actuali fotbalişti importanţi, înşelaţi de Nordis!
Dan Şucu, decizie finală! Cât timp va mai avea răbdare cu Marius Şumudică Dan Şucu, decizie finală! Cât timp va mai avea răbdare cu Marius Şumudică
Un fotbalist italian, suspendat pentru rasism Un fotbalist italian, suspendat pentru rasism

Concluzii după primele 5 etape ale sezonului 23/24 din SuperLiga României

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 17 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21287076/3/1-primasport-2.jpg

S-au disputat deja 5 etape din sezonul 2023-2024 al SuperLigii. Poate că este devreme să ne dăm seama cu exactitate ce se va întâmpla până la finalul campionatului, dar am urmărit suficiente meciuri pentru a trage câteva concluzii „preliminare”. Totuşi, s-a jucat o treime din turul sezonului regulat.

Microbiştilor români le-a fost dor de fotbal peste vară. Aşa se pot traduce audienţele ridicate de pe stadioane, de la reluarea campionatului. Recordul de spectatori a fost înregistrat pe stadionul „Steaua”, la meciul FCSB vs CFR Cluj (1-0), urmărit de 28.519 fani. Despre competiţia propriu-zisă, se poate spune că...

FCSB este favorită principală la titlu

FCSB are cel mai bun început de sezon din ultimii ani, câştigând în primele patru etape. „Roş-albaştrii” arată ca o echipă foarte solidă, având cea mai puternică linie de mijloc (Şut, Olaru, Djokovic). În apărare, Dawa greşeşte mai puţin decât a făcut-o sezonul trecut şi are lângă el un jucători cu experienţă, pe Vlad Chiricheş. Venirea lui Alexandru Băluţă reprezintă un plus important pentru forţa ofensivă, dar se complică situaţia lui Compagno. Golgheterul din campionatul 2022-2023 nu prea mai prinde minute şi este tot mai nemulţumit. Dacă va pleca, nu va fi bine pentru echipa lui Gigi Becali. Pariorii se pot folosi de Unibet bonus ca să mizeze pe „FCSB campioană”.

Rapidiştii au fost prea optimişti

Rapidul a început sezonul cu gânduri mari, văzându-se în lupta pentru titlu. Plecarea lui Adrian Mutu, cu puţine zile înaintea primei etape, i-a destabilizat pe „alb-vişinii”. Nici transferurile nu au fost foarte inspirate. Iulian Cristea şi Răzvan Oaidă, jucătorii aduşi de la FCSB, şi-au marcat fiecare un autogol. La fel şi Braun, fundaşul venit de la CFR Cluj. Împrumutat cu „surle şi trâmbiţe”, Cătălin Cîrjan nu este peste media valorică a campionatului. Rămâne de văzut dacă Rrahmani şi Petrila vor salva onoarea noilor veniţi.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21287076/2/1-primasport-3.jpg

Dinamo va avea un sezon greu

Dinamo a obţinut patru puncte din primele cinci etape, unul din deplasarea cu U Cluj (1-1) şi trei pe teren propriu, cu FC Botoşani (1-0). Victoria din partida cu botoşănenii a fost adusă în prelungiri de Denis Politic. Fostul junior al lui Manchester City a pătruns în careu, a centrat, iar Ducan, portarul oaspeţilor, şi-a băgat mingea în plasă. Politic şi Ghezali par a fi singurii jucători capabili să pună în dificultate apărările adverse. „Câinilor” le va fi greu să evite retrogradarea dacă nu vor mai aduce 2-3 jucători de valoare, la nivelul fundaşilor centrali şi în atac. În acest moment, valoarea generală a lotului este de Liga a 2-a.

Universitatea Craiova stă într-un singur jucător

Universitatea Craiova este neînvinsă în acest sezon. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a câştigat trei meciuri şi a făcut două remize, ceea ce reprezintă un bilanţ destul de bun. Neliniştitor pentru olteni este că la originea majorităţii golurilor a stat Alexandru Mitriţă. Fără el, probabil că punctajul era la jumătate. În cazul în care mijlocaşul ofensiv se va accidenta sau va fi marcat de un adversar cu aceeaşi viteză, Universitatea va avea probleme mari pe faza ofensivă.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21287076/4/1-primasport-4.jpg

Hagi urmăreşte doar succese episodice

Gheorghe Hagi a anunţat că va construi o echipă foarte puternică la Farul, care să lupte pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, dar declaraţia s-a dovedit a fi doar una la cald, după cucerirea titlului. „Regele” nu a reuşit să aducă lângă el sponsorii pe care conta şi a revenit la politica obişnuită, aceea de a da cei mai buni jucători. Recent, au plecat Denis Alibec, cel mai important atacant, şi fundaşul stânga Borza. De asemenea, Mazilu a fost vândut la Brighton şi va pleca în iarnă în Anglia. Hagi continuă să se mulţumească cu succese episodice, bazate în primul rând pe slăbiciunile adversarelor din campionatul intern.

U Cluj a greşit când s-a despărţit de Ioan Ovidiu Sabău

Ioan Ovidiu Sabău a plecat de la U Cluj la finalul sezonului trecut, după ce a salvat echipa de la retrogradare şi a dus-o în finala Cupei României. În locul său a fost adus Toni Petrea, demis după etapa a cincea, la capătul unor rezultate nesatisfăcătoare în raport cu lotul avut la dispoziţie. Conducerea „Şepcilor roşii” şi-a dat seama că a greşit când a renunţat prea uşor la Sabău şi încearcă să îl aducă înapoi.

Un alt antrenor demis după runda a cincea este Marius Croitoru, de la FC Botoşani. Ca de obicei, clubul moldovean s-a despărţit de cei mai buni jucători, dar de data asta nu a mai adus mare lucru în loc. După cum arată lucrurile în acest moment, „Botoşaniul” este candidată certă la retrogradare.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Superliga

Ultimele articole Toate articolele