Ultima oră
VIDEO | CSM Focşani - FCU Craiova 1-1! Oltenii au scăpat victoria printre degete
VIDEO | CSM Focşani - FCU Craiova 1-1! Oltenii au scăpat victoria printre degete
Dorinel Munteanu a pus tunurile pe un fost internaţional! "Iese în evidenţă prin ţinuta lui, că prin rezultate, ca antrenor, nu are cum" Dorinel Munteanu a pus tunurile pe un fost internaţional! "Iese în evidenţă prin ţinuta lui, că prin rezultate, ca antrenor, nu are cum"
Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung
Un oficial din Superligă este de partea lui Dorinel Munteanu! "Merită felicitat" Un oficial din Superligă este de partea lui Dorinel Munteanu! "Merită felicitat"
Ngezana nu va juca cu Petrolul Ngezana nu va juca cu Petrolul
Dorinel Munteanu a continuat tirada şi la conferinţa de presă! "Eu fac legea aici" Dorinel Munteanu a continuat tirada şi la conferinţa de presă! "Eu fac legea aici"

Coreea de Sud are un nou selecţioner

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 7 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21658698/1/profimedia-0867747907.jpg

Myung-bo Hong, 55 de ani, a fost numit selecţioner al Coreei de Sud, la zece ani după ce a ocupat această funcţie şi la cinci luni după ce Jürgen Klinsmann a fost demis în urma eliminării echipei în semifinalele Cupei Asiei (cu Iordania, 0-2), pentru care era favorită la titlu.

Selecţionerul german, numit în funcţie cu un an înainte, a plătit nu doar pentru slaba calitate a prestaţiilor echipei sale, ci şi pentru rivalităţile interne, lipsa de disciplină în rândul tinerilor jucători şi un conflict între Lee Kang-in, jucătorul lui PSG, şi Son Heung-min, starul echipei Tottenham.

Hong a condus Coreea de Sud timp de 19 meciuri între 2013 şi 2014, până la eliminarea în faza grupelor de la Cupa Mondială 2014. El revine la echipa naţională după ce a condus Ulsan HD la două titluri consecutive în K League 1 în ultimele două sezoane.

Hong este considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din Coreea de Sud. Ca apărător, el a fost căpitanul Coreei de Sud până în semifinalele Cupei Mondiale din 2002, pe care Coreea de Sud a găzduit-o împreună cu Japonia, şi a marcat penalty-ul decisiv în sferturile de finală împotriva Spaniei.

Hwang Sun-hong şi Kim Do-hoon au fost interimari la conducerea echipei din februarie.

mail-share icon Email
viewscnt