Ultima oră
OFICIAL | Marian Huja a semnat OFICIAL | Marian Huja a semnat
Emma Răducanu s-a retras de la Korea Open Emma Răducanu s-a retras de la Korea Open
Se schimbă sistemul la FCSB | EXCLUSIV Se schimbă sistemul la FCSB | EXCLUSIV
VIDEO | CSM Focşani - FCU Craiova 1-1! Oltenii au scăpat victoria printre degete
VIDEO | CSM Focşani - FCU Craiova 1-1! Oltenii au scăpat victoria printre degete
Dorinel Munteanu a pus tunurile pe un fost internaţional! "Iese în evidenţă prin ţinuta lui, că prin rezultate, ca antrenor, nu are cum" Dorinel Munteanu a pus tunurile pe un fost internaţional! "Iese în evidenţă prin ţinuta lui, că prin rezultate, ca antrenor, nu are cum"
Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung

Costel Căşuneanu vrea primul podium din 2024 la Super Rally

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 8 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21696493/1/casuneanu.jpg

Fostul campion absolut al sezonului 2019, Costel Căşuneanu, va fi prezent la etapa de super rally din weekend de la Timişoara, la nici două săptămâni după podiumul obţinut la cursa de viteză în coastă de la Sinaia.

Pilotul originar din Bacău a debutat cu stângul în sezonul 2024 la super rally, fiind al nouălea la general la Alba Iulia. "A fost o maşină complet nouă pentru mine, nu m-am regăsit deloc în cursă. Şi acum voi fi la volanul aceleiaşi maşini, dar sunt încrezător că pot mai mult", a spus Căşuneanu.

Acesta va pilota un model Skoda Fabia R5, un model cu o configuraţie relativ asemănătoare cu cel pe care îl conduce cu succes în timpul etapelor de Masters la viteză în coastă. La Timişoara, va lupta pentru supremaţia de la categoria de la clasa 2, acolo unde îi va avea ca rivali pe Radu Benea (Ferrari 488 Challenge), Mihai Leu (Audi R8 GT3 LMS) sau Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5).

De altfel, concurenţa de la turisme este cea mai acerbă la super rally din ultimii ani, nu mai puţin de 20 de maşini fiind înscrise în această divizie pentru runda de pe Bega. "Va fi o cursă interesantă, cu un traseu nou şi practic toţi vom fi puşi în situaţie egală. Sunt sigur că va fi un spectacol automobilistic frumos pentru publicul din Timişoara", a adăugat pilotul.
Costel Căşuneanu va fi coleg cu Aurelian Andronache la Impuls Leasing Rally Team pentru o nouă luptă în clasamentul echipelor. În 2022, cei doi au devenit primii campioni naţionali la echipe în super rally. În prima rundă, echipa acestora s-a clasat pe poziţia a treia.

"Este important să strângem puncte pentru echipă şi sunt convins că putem obţine un nou titlu, însă trebuie să fim atenţi fiindcă orice greşeală ne poate costa. Amândoi avem încredere că putem obţine rezultate mai bune decât la Alba Iulia", a adăugat acesta.
Etapa de super rally de la Timişoara va debuta vineri seară cu startul festiv de la mall, acolo unde spectatorii vor avea ocazia să facă poze cu maşinile şi piloţii favoriţi. Ulterior, sâmbătă, de la ora 09:00, vor debuta manşele de recunoaşteri, urmate de antrenamente şi concurs.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele