Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 0-0, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start

VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 0-0, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start
VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni
Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League
Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent" Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent"
Neil Lennon a semnat Neil Lennon a semnat
Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga

Dearica Hamby şi-a dat în judecată fosta echipă! Situaţia care poate schimba baschetul feminin

Baschet Publicat de Tudor Moisa pe 13 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21701253/1/profimedia-0779819822.jpg

Dearica Hamby a participat, în această vară, la Jocurile Olimpice. Baschetbalista a evoluat în proba de 3X3 şi a câştigat medalia de bronz, alături de Rhyne Howard, Hailey Van Lith şi Cierra Burdick. Iniţial, Hamby nu ar fi trebuit să facă parte din lot, dar a înlocuit-o pe Cameron Brink, care s-a accidentat la mijlocul lunii iunie.

Imediat după finalul Jocurilor Olimpice, Dearica Hamby a luat o hotărâre care ar putea schimba definitiv baschetul feminin. Forward-ul, care evoluează la LA Sparks, în WNBA, şi-a dat în judecată fosta echipă pe motiv de discriminare.

Dearica Hamby a fost legitimată la Las Vegas Aces, între 2015 şi 2022. În ultimul sezon petrecut în Nevada, baschetbalista de 30 de ani a fost selectată în All-Star Game, iar Aces a câştigat titlul. Totuşi, înainte de începerea stagiunii 2023, ea a fost transferată la LA Sparks. Hamby susţine că această mutare s-a realizat pentru că era însărcinată.

Povestea este mai veche, iar WNBA a sancţionată pe Becky Hammon, antrenoarea de la Aces, cu o suspendare de două meciuri. Dearica Hamby s-a declarat revoltată de decizia luată de liga nord-americană, iar acum a luat hotărârea să meargă în instanţă. Atât Las Vegas Aces, cât şi WNBA, au fost date în judecată.

În plângerea formulată de Dearica Hamby apar următoarele detalii:

  • A fost forţată să plece din casa care i-a fost oferită de club
  • Jucătoarele şi persoanele din staff nu au mai avut voie să comunice cu Hamby
  • Oficialii lui Aces au încercat să facă rost, în mod ilegal, de rapoartele medicale ale lui Hamby

Rămâne de văzut ce decizia se va lua în instanţă, dar dacă se dovedeşte că Hamby a fost discriminată pe motiv că era însărcinată, procesul va deveni un punct în referinţă în modul în care sunt tratate sportivele în WNBA.

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele