Ultima oră
Victorie clară în teren pentru tricolori, victorie clară în audienţe pentru Prima TV. Peste 2.6 milioane de români au urmărit meciul de la Larnaca Victorie clară în teren pentru tricolori, victorie clară în audienţe pentru Prima TV. Peste 2.6 milioane de români au urmărit meciul de la Larnaca
Jucătorul, OUT pentru partida cu Lituania! Problema lui Mircea Lucescu, după victoria categorică din meciul cu Cipru Jucătorul, OUT pentru partida cu Lituania! Problema lui Mircea Lucescu, după victoria categorică din meciul cu Cipru
Justiţia a respins un nou raport medical al presupusei victime, în cazul rugbiştilor francezi acuzaţi de viol în Argentina Justiţia a respins un nou raport medical al presupusei victime, în cazul rugbiştilor francezi acuzaţi de viol în Argentina
Simone Tempestini, pe 3 după prima zi a finalei Campionatului European de raliuri Simone Tempestini, pe 3 după prima zi a finalei Campionatului European de raliuri
Editorial Vlad Măcicăşan | Fericirea, la români Editorial Vlad Măcicăşan | Fericirea, la români
FOTO | Momentul superb de după meciul cu Cipru! Stanciu şi-a făcut un selfie cu suporterii aflaţi la Larnaca FOTO | Momentul superb de după meciul cu Cipru! Stanciu şi-a făcut un selfie cu suporterii aflaţi la Larnaca

”Decizie halucinantă şi o tergiversare voită”. Florin Talpan, replică dură pentru FCSB, după decizia ÎCCJ privind palmaresul

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 28 mar 2023
mail-share icon Email

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca procesul dintre CSA Steaua şi FCSB privind palmaresul să se rejudece.

Cei de la FCSB se bucură de decizia de marţi, însă rivalii de la CSA Steaua consideră că formaţia din Superliga nu are niciun motiv să facă asta.

Florin Talpan a avut o reacţie dură pe acest subiect şi s-a declarat ului de decizia ÎCCJ.

 

”Decizia de azi a ÎCCJ nu reprezintă o victorie a FCSB aşa cum anunţă avocaţii acestuia ci este o decizie halucinantă şi o tergiversare voită de către nişte judecători care se prefac că nu cunosc dispoziţiile legale! Şi voi demonstra acest lucru, afişând pe pagina mea de Facebook recursul FCSB si recursul Asociaţiei Salvaţi Steaua, cereri inadmisibile din punct de vedere procedural. Astfel, toti avocaţii, consilierii juridici si magistraţii acestei ţări vor şti că am dreptate!

In condiţiile în care nu existau motive de nelegalitate, nu înţeleg cum azi, judecătorii Completului 5 AP au putut admite recursurile!
Ma întreb cum judecătorii Completului 5 AP, care au judecat cauza, mai pot privi in ochi pe colegii lor judecători ai Curţii de Apel Bucureşti, a căror decizie au casat-o, în condiţiile în care această decizie era corect legală. De altfel, de abia aştept motivarea acestei decizii absolut halucinante!

Acest proces a început în anul 2017, pentru ca după şase ani de judecată, ÎCCJ să decidă în mod total nelegal şi incorect, casarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti respectiv a hotărârii pronunţate pe fond, dispunând rejudecarea apelului, fără a exista un motiv de nelegalitate circumscris în art. 488 Cod procedură Civilă.

În cei 6 ani de judecare a cauzei, am depus probatoriu care demonstrează că Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti nu şi-a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul altor entităţi, fapt de altfel, constatat de ÎCCJ încă din anul 2014.
Actele dovedesc că societatea lui Gigi Becali este înfiinţată în februarie 2003 şi nu are absolut nicio legatură cu istoria şi tradiţia Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

În 6 ani de procese, avocaţii lui FCSB nu au depus nici măcar un singur înscris prin care să demonstreze ca FCSB ar fi preluat palmaresul de la asociaţia AFC Steaua în anul 2003, dată de infiinţare a societăţii comerciale FCSB. Iar la judecarea recursului, FCSB nu a demonstrat prin niciun motiv că Decizia Curţii de Apel Bucureşti are motive de nelegalitate si trebuie casată.

Decizia Curţii De Apel Bucureşti prin care s-a constatat că palmaresul ne aparţine era perfect legală şi corectă şi nu trebuia casată!
Nu există absolut niciun act prin care FCSB să poată demonstra că a preluat palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti cu atât mai mult cu cât Clubul Sportiv Al Armatei Steaua Bucureşti nu a fost parte în tranzacţia din anul 2003 între FCSB SA si asociaţia non-profit AFC Steaua”
, a explicat Talpan, pentru ProSport.

Scurt istoric al situaţiei

CSA Steaua a câştigat la data de 5 iulie 2019, la Tribunalul din Bucureşti, palmaresul echipei de fotbal Steaua din 1947 până în 2003. După ce FCSB a atacat hotărârea la Curtea de Apel, Instanţa a stabilit pe 28 iunie 2021 că CSA Steaua deţine palmaresul din 1947 până în 1998, AFC Steaua are trofeele câştigate din 1998 până în 2003, iar FCSB din 2003 până în prezent.

Formaţia patronată de Gigi Becali a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Pe 2 martie şi 16 martie au avut loc primele amânări la cel mai înalt for de justiţie din România.

FCSB a pierdut marca ”Steaua” în decembrie 2014 printr-o decizie luată de ÎCCJ. Ulterior, în decembrie 2016, echipei lui Gigi Becali i-a fost interzis de către Curtea de Apel să mai folosească numele ”Steaua”.

 

mail-share icon Email
viewscnt