Ultima oră
Volei feminin  | CSO Voluntari s-a calificat fără emoţii în grupele Ligii Campionilor

Volei feminin | CSO Voluntari s-a calificat fără emoţii în grupele Ligii Campionilor
Baschet masculin | CSM Oradea, FC Argeş şi CSM Constanţa au debutat în grupele FIBA Eurocup
Baschet masculin | CSM Oradea, FC Argeş şi CSM Constanţa au debutat în grupele FIBA Eurocup
Anunţ în direct! Semnează cu Dinamo: ”Ne batem pentru campionat!” | VIDEO EXCLUSIV

Anunţ în direct! Semnează cu Dinamo: ”Ne batem pentru campionat!” | VIDEO EXCLUSIV
CSM Târgovişte – TJ Ostrava, scor 3-1, în primul tur din Challenge Cup, la volei CSM Târgovişte – TJ Ostrava, scor 3-1, în primul tur din Challenge Cup, la volei
Peli Karhut – CSM Constanţa, scor 85-95, în primul meci din grupa F a EuroCup Peli Karhut – CSM Constanţa, scor 85-95, în primul meci din grupa F a EuroCup
Mutare de 5 stele la Dinamo! Nicolescu a dezvăluit cheia transferului excelent. „Ştiam exact ce i s-a întâmplat acolo!” | EXCLUSIV Mutare de 5 stele la Dinamo! Nicolescu a dezvăluit cheia transferului excelent. „Ştiam exact ce i s-a întâmplat acolo!” | EXCLUSIV

Dublă înfruntare Bucureşti vs. Craiova în prima rundă a sezonului 2023/2024 de Superliga

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 14 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21255578/1/featured-image.jpg

Pe data de 14 iulie 2023, va debuta noul sezon de Superliga, cu partida dintre Oţelul Galaţi şi UTA Arad. Cele 16 formaţii pornesc la drum, însă de această dată primul eşalon are parte de 3 nume noi. Este vorba despre Politehnica Iaşi, Oţelul Galaţi şi Dinamo Bucureşti – formaţiile ce au promovat în această vară.

Acţiunea începe în forţă, cu două dueluri Bucureşti vs. Craiova: U Craiova 1948 vs. FCSB şi Dinamo Bucureşti vs. Universitatea Craiova. Iată cum arată programul complet al rundei cu numărul 1 din noua stagiune de Superliga:

  • Oţelul Galaţi vs. UTA Arad – 14 iulie - 18:30
  • Rapid Bucureşti vs. Sepsi – 14 iulie - 21:30
  • FC Hermannstadt vs. Farul Constanţa – 15 iulie - 18:30
  • CFR Cluj vs. Poli Iaşi – 15.07 - 21:30
  • Petrolul Ploieşti vs. Universitatea Cluj – 16 iulie - 18:30
  • U Craiova 1948 vs. FCSB – 16 iulie - 21:30
  • FC Voluntari vs. FC Botoşani – 17 iulie - 18:30
  • Dinamo Bucureşti vs. Universitatea Craiova – 17 iulie - 21:30

George Becali nu mai acceptă paşi greşiţi

Dezamăgirea este una imensă în curtea celor de la FCSB, care au ratat „la mustaţă” titlul în Superliga şi automat şi prezenţa în preliminariile UEFA Champions League. De această dată nu CFR Cluj a fost rivala bucureştenilor, ci Farul Constanţa. Trupa lui Gheorghe Hagi a pus mâna pe titlu chiar în faţa celor de la FCSB, în penultima rundă.

Finanţatorul FCSB optează din nou pe mâna lui Ilias Charalambous, căruia i-a adus câteva întăriri în vară. Valentin Gheorghe s-a întors din împrumutul la Umraniyespor, în timp ce Damjan Djokovic, Alexandru Băluţă şi Siyabonga Ngezana au semnat contracte în această vară. Gigi Becali se declară optimist înaintea startului noului sezon:

"Am făcut curăţenie şi am adus nişte jucători valoroşi, care să nu aibă emoţii, jucători cu experienţă. Acum, ei ce spun? Şi antrenorii, şi jucătorii. Aţi văzut şi Coman, a spus că o să-i batem pe toţi. Şi eu cred asta!

Nu văd cine ne poate sta în cale, nimeni nu s-a întărit ca noi, am adus doar jucători valoroşi. Vom vedea acum. Pe mine în primul rând mă interesează calificarea, banii. Fără ei, nu poţi să faci. Trebuie să luăm bani din Conference League. După, vedem la anul ce va fi."

Debutul FCSB-ului în sezonul 2023/2024 nu este unul facil. Pe 16 iulie, de la ora 21:30, Florinel Coman & co. vor evolua pe Stadionul Ion Oblemenco – acolo unde o întâlnesc pe FC U Craiova 1948. Sezonul trecut, FCSB s-a impus pe această arenă cu scorul de 2-0, iar duelul de la Bucureşti s-a încheiat cu o remiză – scor 1-1. Momentan, gruparea olteană nu are încă un antrenor, după ce portughezul Joao Janeiro şi-a reziliat contractul din motive personale – încă dinainte de debut.

Dinamo revine în Superliga cu un derby

Fanii câinilor roşii ard de nerăbdare şi numără zilele până la revenirea în Superliga. Dinamoviştii au reuşit să răstoarne calculele agenţiilor de pariuri sportive fotbal şi să revină pe prima scenă a fotbalului autohton după un baraj istoric cu FC Argeş. Alb-roşii au câştigat manşa tur de pe teren propriu cu scorul de 6-1, iar apoi au pierdut în deplasare cu scorul de 4-1.

În perioada de pregătire, dinamoviştii nu au arătat prea bine, pierzând cu Zalaegerszeg şi Dynamo Kiev. Ahmed Bani & co. nu vor avea parte de linişte în acest debut de stagiune, deoarece pe teren propriu vor primi vizita Universităţii Craiova.

Diferenţa dintre cele două la nivel de valoare şi experienţă – luând în considerare loturile actuale, este una mare. De asemenea, istoricul meciurilor directe nu este unul favorabil pentru Dinamo, care a pierdut precedentele 6 întâlniri cu gruparea alb-albastră. Mai mult decât atât, în ultimul sezon în Superliga, Dinamo Bucureşti a fost umilită de către Universitatea Craiova. Pe 27 septembrie 2021, oltenii câştigau pe Ion Oblemenco, scor 5-0. Apoi, în returul din capitală, aceştia s-au impus cu scorul de 6-1.

La clubul din capitală nu au sosit multe întăriri în această vară. Ovidiu Burcă l-a adus pe Hakim Abdallah, iar Geani Creţu şi Ricardo Grigore s-au întors din împrumuturi. De partea cealaltă, Universitatea Craiova l-a repatriat pe Alexandru Mitriţă – care a fost primit precum o vedetă. În schimb, Rivaldinho, Valerică Găman, Ionuţ Vînă, Ivan Martic, Bogdan Mitrea, Sergiu Hanca şi Bogdan Vătăjelu au plecat din Bănie.

Material sustinut de 888sport.

 

mail-share icon Email
viewscnt