Ultima oră
Daniel Bîrligea îşi merită banii! ”Am luptat cu toţii şi Dumnezeu ne-a ajutat” Daniel Bîrligea îşi merită banii! ”Am luptat cu toţii şi Dumnezeu ne-a ajutat”
Gigi Becali, prima reacţie după victoria cu PAOK. "Ferguson e mai puternic decât Lucescu" Gigi Becali, prima reacţie după victoria cu PAOK. "Ferguson e mai puternic decât Lucescu"
Chelsea, victorie cu multe goluri în duelul cu Gent. Rezultatele de joi din Conference League Chelsea, victorie cu multe goluri în duelul cu Gent. Rezultatele de joi din Conference League
Încă un meci de coşmar pentru Manchester United. ”Diavolii” au avut 2-0 cu Porto în Europa League Încă un meci de coşmar pentru Manchester United. ”Diavolii” au avut 2-0 cu Porto în Europa League
FCSB a obţinut o sumă impresionantă după startul perfect din Europa League FCSB a obţinut o sumă impresionantă după startul perfect din Europa League
VIDEO | PAOK Salonic - FCSB 0-1. Cu un om în minus, campioana României obţine un succes istoric VIDEO | PAOK Salonic - FCSB 0-1. Cu un om în minus, campioana României obţine un succes istoric

FIFA va investiga Israelul pentru presupuse încălcări ale regulilor forului mondial

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu ieri, 20:45
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21753819/1/profimedia-0822711426.jpg

 

 

Comisia de disciplină a FIFA va investiga presupusele încălcări ale regulilor sale de către Asociaţia de Fotbal din Israel (IFA), a anunţat joi forul care conduce fotbalul mondial.

În luna mai a anului 2024, Asociaţia Palestiniană de Fotbal (PFA) a înaintat o propunere de suspendare a Israelului din fotbalul internaţional din cauza războiului din Gaza. PFA consideră că federaţia israeliană a comis „încălcări ale regulamentelor FIFA” şi a cerut sancţiuni împotriva echipelor naţionale israeliene şi împotriva cluburilor din Israel.

„Comisia de disciplină a FIFA va fi mandatată să iniţieze o investigaţie privind presupusa infracţiune de discriminare ridicată de Asociaţia de Fotbal din Palestina”, a spus FIFA într-un comunicat.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat: „Consiliul FIFA a efectuat diligenţele necesare în această chestiune foarte sensibilă şi, pe baza unei evaluări amănunţite, am urmat sfaturile experţilor independenţi.  Violenţa continuă din regiune confirmă faptul că, mai presus de toate considerentele, şi aşa cum s-a declarat la cel de-al 74-lea Congres FIFA, avem nevoie de pace. Deoarece rămânem extrem de şocaţi de ceea ce se întâmplă şi gândurile noastre sunt la cei care suferă, îndemnăm toate părţile să restabilească pacea în regiune, cu efect imediat”, a încheiat Infantino.

Două investigaţii au fost mandatate de Consiliul FIFA asupra IFA, prima privind acuzaţiile de discriminare în cadrul ligii naţionale din Israel, urmând să fie condusă de comisia de disciplină a FIFA.

Organul de conducere a spus că cel de-al doilea mandat, condus de Comitetul de guvernare, audit şi conformitate al FIFA, va lua în considerare „participarea la competiţiile israeliene a echipelor de fotbal israeliene care se presupune că au sediul pe teritoriul Palestinei”.

 

mail-share icon Email
viewscnt