Ultima oră
Tragedie la CSM Târgovişte! Jucătoarea americană Marie Tyra Whitehead, găsită decedată în apartament Tragedie la CSM Târgovişte! Jucătoarea americană Marie Tyra Whitehead, găsită decedată în apartament
Claude Makelele a demisionat de la Asteras Tripolis după doar trei meciuri Claude Makelele a demisionat de la Asteras Tripolis după doar trei meciuri
Irina Begu a fost eliminată de Bernarda Pera în primul tur la Wuhan Open Irina Begu a fost eliminată de Bernarda Pera în primul tur la Wuhan Open
Naomi Osaka nu va evolua la Japan Open Naomi Osaka nu va evolua la Japan Open
VIDEO | FC Bihor - FCU Craiova 1-1, în direct pe Prima Sport 1. Moga egalează! VIDEO | FC Bihor - FCU Craiova 1-1, în direct pe Prima Sport 1. Moga egalează!
Nelu Varga a anunţat suma pentru care îl dă pe Louis Munteanu la FCSB! Nelu Varga a anunţat suma pentru care îl dă pe Louis Munteanu la FCSB!

Ilkay Gündogan, desemnat căpitan al naţionalei Germaniei cu nouă luni înainte de EURO

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 8 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21309400/1/profimedia-0789044765.jpg

Cu nouă luni înainte ca Germania să găzduiască Euro-2024, Ilkay Gündogan a fost numit căpitanul naţionalei germane, potrivit selecţionerului Hansi Flick.

El va forma un duo cu Joshua Kimmich, care a purtat banderola din martie. Căpitanul echipei Manchester City pentru sezonul 2022/23, mijlocaşul Ilkay Gündogan va purta banderola pentru Germania în meciul amical împotriva Japoniei, de vineri seară, de la Wolfsburg.

În absenţa portarului Manuel Neuer, care a suferit o fractură la piciorul drept într-un accident de schi la începutul lunii decembrie 2022, Hansi Flick l-a ales pe Joshua Kimmich drept căpitan pentru meciurile amicale din martie şi iunie.

"Ne dă o nouă energie, pe care o putem folosi", a explicat Flick, care a vorbit despre un "duo de lideri" cu Gündogan şi Kimmich. Mijlocaşul de la Bayern a fost absent la ultimul amical cu Columbia, în iunie, când i-a predat banderola lui Gündogan.

"Sunt încântat de încredere. Este o mare onoare pentru mine să conduc această echipă tânără", a declarat Gündogan, conştient de "responsabilitatea" sarcinii încredinţate.

 

mail-share icon Email
viewscnt