Ultima oră
Anderlecht are un nou antrenor demiterea danezului Brien Riemer Anderlecht are un nou antrenor demiterea danezului Brien Riemer
Anunţ de maximă importanţă pentru toţi fanii FCSB înainte de partida cu Rangers: ”Doar cu bani!”

Anunţ de maximă importanţă pentru toţi fanii FCSB înainte de partida cu Rangers: ”Doar cu bani!”
VIDEO | Seară nebună de Nations League! Grecia a produs şocul pe Wembley VIDEO | Seară nebună de Nations League! Grecia a produs şocul pe Wembley
Antrenorul căruia Becali i-a dat interzis definitiv la FCSB: ”Zice el, dar eu îi comandam din puşcărie! Nu mai calcă niciodată la mine!”
Antrenorul căruia Becali i-a dat interzis definitiv la FCSB: ”Zice el, dar eu îi comandam din puşcărie! Nu mai calcă niciodată la mine!”
Gigi Becali i-a găsit înlocuitorul lui Florinel Coman Gigi Becali i-a găsit înlocuitorul lui Florinel Coman
Un nume sonor din fotbalul românesc o va pregăti pe Concordia Chiajna după plecarea lui Ilie Poenaru Un nume sonor din fotbalul românesc o va pregăti pe Concordia Chiajna după plecarea lui Ilie Poenaru

Mesaj politic transmis de Djokovic la Roland Garros: ”Kosovo este inima Serbiei!”

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 30 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21213989/1/djo.jpg

Novak Djokovic, numărul 3 mondial, a scris un mesaj politic despre independenţa Kosovo pe camera de filmat de pe terenul Philippe-Chatrier, luni, după victoria din primul tur în faţa lui Aleksandar Kovacevic.

"Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!" Înainte de a părăsi luni terenul Philippe Chatrier, după victoria obţinută în faţa lui Aleksandar Kovacevic (6-3, 6-2, 6-2, 7-6 [1]) în primul tur al Openului Franţei, Novak Djokovic s-a oprit câteva minute pentru a scrie acest mesaj cu marker alb pe tradiţionala cameră dedicată semnăturilor jucătorilor.

Cuvintele cu încărcătură politică ale jucătorului sârb vin în contextul în care ţara sa contestă de 15 ani independenţa autoproclamată a Kosovo. Scrisă în chirilică, această frază vine într-un moment în care tensiunile dintre Serbia şi Kosovo s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Vineri, preşedintele sârb Aleksandar Vucici a ordonat armatei să se poziţioneze lângă graniţa cu Kosovo, în urma unor ciocniri între manifestanţi şi poliţie într-un oraş cu populaţie predominant sârbă din ţara vecină. Această decizie a fost imediat condamnată de Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania şi Statele Unite.

Presa sârbă nu a întârziat să comenteze această ieşire a numărului 3 mondial, care îşi arată încă o dată poziţia politică. În 2008, după prima sa victorie de Grand Slam la Australian Open, sârbul a înregistrat un videoclip în sprijinul unui miting la Belgrad, proclamând deja "Kosovo este Serbia".

mail-share icon Email
viewscnt

Tenis

Ultimele articole Toate articolele