Ultima oră
”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor ”Suntem obişnuiţi”. Jucătorul Oţelului a reacţionat după ce a fost luat de guler în timpul meciului de antrenor
Disputa Mbappe - PSG: clubul refuză în continuare să plătească şi face apel Disputa Mbappe - PSG: clubul refuză în continuare să plătească şi face apel
VIDEO | Oţelul - Dinamo 1-1. Echitate între formaţiile ce au impresionat în startul de sezon VIDEO | Oţelul - Dinamo 1-1. Echitate între formaţiile ce au impresionat în startul de sezon
A fost găsit înlocuitorul lui Vassaras la şefia CCA! "Trebuie forţe proaspete" A fost găsit înlocuitorul lui Vassaras la şefia CCA! "Trebuie forţe proaspete"
Mihai Stoica a auzit că Gigi Becali a fost chemat la Comisii şi a reacţionat! "În 1989, în decembrie, au fost oameni care au murit pentru ca să putem vorbi" | EXCLUSIV Mihai Stoica a auzit că Gigi Becali a fost chemat la Comisii şi a reacţionat! "În 1989, în decembrie, au fost oameni care au murit pentru ca să putem vorbi" | EXCLUSIV
VIDEO | Cagliari - Empoli 0-2. Răzvan Marin, răpus de fosta echipă VIDEO | Cagliari - Empoli 0-2. Răzvan Marin, răpus de fosta echipă

Mihai Stoica, scandalizat după ce fanii FCSB-ului au fost acuzaţi de rasism. ”Cei mai mulţi ţigani suporteri îi avem noi”

FCSB Publicat de Ovidiu Neacşu pe 8 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20913613/1/fcsb-saburtalo-tbilisi-preliminarii-conference-league-28-07-2022.jpg

Mihai Stoica, managerul lui FCSB, a fost scandalizat de acuzele aduse la adresa fanilor lui FCSB după victoria cu Rapid. 

Suporterii ”roş-albaştrilor” au fost acuzaţi de rasism după victoria cu 3-1 în faţa Rapidului de etapa trecută. MM Stoica a avut o reacţie furibundă când a venit vorba despre acest subiect şi nu s-a ferit să folosească în mai multe rânduri termenul rasist ”ţigani”, până când nu i s-a atras atenţia şi a folosit cuvântul ”rom”. 

”O găinărie a fost ceea ce au încercat să facă, să oprească jocul. Cântecul pe care-l au ai noştri face parte din folclorul meciurilor. OK, trebuie schimbat. Dar aia e poreclă… Eu am prieteni ţigani. Nu am nicio fel de problemă. Niciodată nu întreb «E român sau e ţigan? Sau e aromân?»

Cei mai mulţi ţigani suporteri îi avem noi. Pentru că suntem cei mai mulţi în România. Noi am avut un jucător reprezentativ ţigan, Bănel Nicoliţă. Mă rog, rom. Retrag tot şi spun rom în loc de ţigan. Nu ştiu… Nu suntem xenofobi, nu suntem rasişti. Am avut şi vom avea mereu romi în echipă, în rândul suporterilor.

Ei, când au câştigat Cupa «După 20 de ani, Cupa vine la ţigani». Am filmare. Ei au voie să-şi spună ţigani, dar noi nu avem voie?

Oamenii care se uită la TV şi ascultă «MM Stoica să… în familia şi fiica ta şi alte»… Asta nu-l mai scandalizează pe Csaba Asztalos? Sau cum îl cheamă… Nu opreşte nimeni, asta e problema. Că eu dacă mă duc la Chivulete şi spun «Ăştia îmi înjura fata şi mă înjură pe mine». El nu se duce la Colţescu şi zice «Uite ce a spus MM». Nu se spune «Stai că oprim dacă mai înjuraţi». E mult mai gravă. E atac la persoană.

Nu avem nicio problemă cu vreo minoritate. Când ei strigă «În pădurea cu alune aveau casă şi vine şi hap Steaua…». Hai să fim serioşi! Să ajungi să te smiorcăi pentru aşa ceva… Dar când conduceau de ce nu au venit să oprească meciul că strigau ai noştri? Dar după aia am aflat că noul co-patron, co-proprietar, co-finanţator, «co-co» le-a zis «Terminăm cu astea».

Păi, oameni buni, jucaţi pe teren! Băgaţi materiale pe teren şi câştigaţi pe teren. Nu veniţi să câştigaţi cu chestii «Hai să oprim meciul că nu ne mai putem concentra dacă strigă» ”, a spus Mihai Stoica la OrangeSport.

mail-share icon Email
viewscnt

FCSB

Ultimele articole Toate articolele