Ultima oră
Propunerea făcută de Marius Şumudică, refuzată! Antrenorul l-a ”ofertat” personal, dar el a spus pas Propunerea făcută de Marius Şumudică, refuzată! Antrenorul l-a ”ofertat” personal, dar el a spus pas
Fotbalist titular în ultimele două meciuri, scos din formula de start cu PAOK Fotbalist titular în ultimele două meciuri, scos din formula de start cu PAOK
Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă
Situaţia incredibilă a lui Alvaro Morata! Spaniolul e nevoit să se mute Situaţia incredibilă a lui Alvaro Morata! Spaniolul e nevoit să se mute
Presa internaţională nu a aşteptat mult. Reacţie după eliminarea Simonei Halep de la WTA Hong Kong Presa internaţională nu a aşteptat mult. Reacţie după eliminarea Simonei Halep de la WTA Hong Kong
VIDEO | O nouă seară spectaculoasă în Europa League! Ferencvaros - Tottenham, în direct, pe PS 2. Lazio - Nice, în direct, pe PS 3. Slavia Praga - Ajax pe PS 4! VEZI programul complet al meciurilor AICI

VIDEO | O nouă seară spectaculoasă în Europa League! Ferencvaros - Tottenham, în direct, pe PS 2. Lazio - Nice, în direct, pe PS 3. Slavia Praga - Ajax pe PS 4! VEZI programul complet al meciurilor AICI

Mircea Rednic a venit cu replica pentru suporterii arădeni, după conflictul de la Cluj: „Farmecul e tot stadionul, nu doar galeria. Să nu creadă că sunt numai ei”

UTA Arad Publicat astăzi, 18:01
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38243/21753629/1/dinamo-bucuresti-uta-arad-play-out-superliga-superbet-12-05-2024-1.jpg

 

 

Mircea Rednic a avut un conflict suporterii care au făcut deplasarea la Cluj, acolo unde UTA s-a impus sâmbătă seara cu scorul de 3-1 pe terenul CFR-ului.

Fanii utişti prezenţi pe arena din Gruia s-au arătat extrem de dezamăgiţi de faptul că jucătorii nu au venit la finalul partidei să îi salute la gard, aşa cum obişnuiau, şi au lansat un atac atât la adresa fotbaliştilor, cât şi la adresa lui Mircea Rednic.

Mircea Rednic, mesaj pentru suporterii arădeni

Acum, Mircea Rednic a vorbit despre întreg conflictul de la Cluj şi este de părere că lucrurile vor reveni la normal, declarând că doreşte pace între suporteri şi echipă.

„Nu am avut niciun conflict, e un pic artificial. Am decis, grupul, nu eu, ca la meciurile de acasă echipa să meargă la mijlocul terenul şi de acolo să salute publicul. Au fost lucruri discutate şi hotărâte, nu ştiu dacă în favoarea noastră sau nu. Au fost meciuri în care unu-doi jucători au fost apotrosfaţi, jigniţi.

La Cluj, s-a întâmplat ca jucătorii să meargă la centrul terenul să salute galeria. Toată lumea vorbeşte de farmecul de la Arad, dar farmecul e tot stadionul, nu doar galeria. Să nu creadă că sunt numai ei. Eu de când am venit aici, jumate din scandările galeriei sunt la adresa lui Meszar.

Ceilalţi sunt pozitivi şi au reacţionat foarte bine. Noi avem nevoie de public. Revenind la ceea ce a fost la Cluj, i-am împins pe jucători din faţa galeriei pentru că în momentul în care am ajuns eu, nu mai aveau ce căuta acolo. Hrezdar şi-a cerut scuze faţă de colegi, dar el e nou venit, a fost entuziasmat, a făcut un meci extraordinar.

Nu sunt supărat pe Benga, dar trebuia să aibă altă reacţie, să le spună fanilor care e decizia echipei. Iar Sorin Rădoi nu i-a înjurat. Să nu facem un caz, nici nu vreau să vorbesc despre ce s-a strigat la adresa mea. Vreau să încheiem acest subiect, eu nu am nimic cu nimeni, am venit aici să antrenez, să-mi fac meseria.

De ce să fie o atmosferă ostilă la meciul cu Petrolul? E doar galeria, stadionul e de 8-10000 de oameni care vor veni. Fiecare are părerea lui, eu îmi cer scuze, îmi pare rău de incidentul de la Cluj”, a spus Mircea Rednic, citat de Aradon.

Mesajul postat de galerie celor de la UTA Arad 

La o zi după partida de la Cluj, galeria UTA-ei a transmis un comunicat prin intermediul reţelelor de socializare prin care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de cele întămâplate imediat după fluierul final al duelului cu CFR.

„Am plecat ieri spre Cluj cu inima curată, hotărâţi să lăsăm în urmă toate rezultatele negative de până acum. Încă de la începutul săptămânii am anunţat că vom susţine echipa în continuare şi că nu îi vom lăsa la greu în aceste momente dificile cu toate că eram nemulţumiţi de jocul prestat în ultimele meciuri. Am făcut, de asemenea, un apel către toţi utiştii pentru a ne mobiliza să umplem sectorul oaspeţilor şi să fim alături trup şi suflet de UTA în încercarea de a depăşi împreună acest impas.

La meci am cântat pe tot parcursul celor 90 de minute şi ne-am bucurat la golurile marcate de echipa noastră cu toate că am observat nişte gesturi care ne-au pus nişte semne de întrebare. Putem, însă, să înţelegem ce înseamnă o descătuşare şi nu am condamnat acel ,,nu vă aud" venit după golul al doilea. Din păcate, nu ne aşteptam să fim trataţi cu aşa o doză puternică de ostilitate de către echipa pentru care nu doar că plătim bilete şi abonamente, dar şi parcurgem pe banii noştri sute de kilometri pentru a-i sprijini la fiecare partidă. Ceea ce a urmat la final ne-a dezamăgit profund...

Ne-am întors acasă cu un gust amar (cu toate că ar fi trebuit să sărbătorim o victorie), păstrând pe retină imaginea unui sfârşit de meci ruşinos pentru un club de fotbal care pretinde că îşi respectă fanii. Ieri am văzut, de la depărtare (căci nu au izbutit să se apropie), o echipă UTA care aplauda fals şi era mai preocupată să bată obrazul propriilor susţinători decât să păstreze o notă de modestie după prima victorie din ultimele şapte etape. Acest spectacol penibil a fost mutat sau, de fapt, mai bine spus împins cu forţa la vestiar, unde sărbătoarea a continuat în acelaşi stil triumfal... Ne-au arătat ei nouă cum stă treaba! S-a dansat, s-a strigat, dar nu s-a auzit nici măcar odată numele UTA, ca şi cum nu UTA ar fi câştigat.

Notă discordantă de la acest show au făcut Denis Hrezdac şi Alexandru Benga, doi dintre puţinii fotbalişti care mai înţeleg încă spiritul utist. Aceştia au încercat să ofere explicaţii şi să aplaneze începerea unui conflict, însă au fost izgoniţi de la gard de către domnul Mircea Rednic a cărui intervenţie considerăm că vorbeşte de la sine. "Marele antrenor" al echipei a considerat că trebuie să sfărâme orice speranţă că atmosfera va reveni la normal şi a preferat să ne sfideze arogant, adâncind doar pentru orgoliul personal neînţelegerile.

Concluzia sumbră de după această partidă este că UTA se îndreaptă într-o direcţie greşită, fiind una dintre puţinele echipe unde jucătorii, conducerea şi staff-ul plătesc poliţe şi cer socoteală celor mai fideli fani, care, în concepţia lor, sunt obligaţi să îi susţină necondiţionat şi să închidă ochii la parcursul jalnic pe care îl au de multe ori. S-a construit în ultimii ani un model al utistului ideal, plătitor de abonament, legat cu bandă adezivă la gură, care doar aplaudă şi este mulţumit cu mediocritatea - o galerie frumoasă, dar fără caracter, exact aşa cum şi-o doreşte domnul Rednic. Noi refuzăm să facem parte din această turmă şi de fiecare dată vom spune lucrurilor pe nume!” , se arată în postarea celor de la Ultras Arad.

 

mail-share icon Email
viewscnt

UTA Arad

Ultimele articole Toate articolele