Ultima oră
VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final
VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A! VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A!
E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol
Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa
Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul
EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare” EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare”

Natalia Iocsak, prima femeie care a câştigat o etapă din Campionatul Naţional de Drift

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 20 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21598392/1/drift.jpg

Sportiva din Baia Mare, Natalia Iocsak, a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Drift, care a avut loc îm weekend, în faţa a peste 10.000 de spectatori la Arena Naţională, devenind astfel prima femeie care obţine o astfel de performanţă în această disciplină la categoria Pro.

RoDrift a început pentru al treilea an consecutiv sezonul în jurul celui mai mare stadion din România, iar etapa din acest an a dus la start şi un număr record de înscrieri, un total de 74 de piloţi din 5 ţări concurând pentru trofeele de la cele două clase.

După ce sâmbătă, în calificări, cel mai mare punctaj a fost obţinut din nou de Gabi Imre jr, un specialist al circuitului de la Arena Naţională, marea surpriză a venit de la Natalia Iocsak în battle-uri. Cu al zecelea punctaj în calificări, sportiva în vârstă de 20 de ani a avut o evoluţie impecabilă în duelurile eliminatorii şi a trecut, pe rând, de Nikolay Bacharov, Mikloş Laszlo, Yordan Mladenov şi de Imre jr în finală.

Pentru Natalia este o victorie istorică, fiind pentru prima oară, de la debutul ei în drift, când câştigă o etapă la clasa Pro din Campionatul Naţional de Drift. „Este un vis devenit realitate. Mi-am dorit asta de când eram mică, iar acum trăiesc acest vis. Şi gând mă gândesc că acum 4 zile nu ştiam dacă putem lua startul fiindcă aveam probleme tehnice cu maşina. În fiecare zi s-a muncit la maşină, am adormit numai la 3 dimineaţa. S-a simţit şi în calificări că eram obosită, dar astăzi a fost o zi incredibilă, totul a mers perfect”, a spus Natalia Iocsak la finalul cursei.

Finala mică a etapei de la Arena Naţională s-a disputat între doi piloţi din Bulgaria, ambii campioni în Rodrift în ultimii ani, Ivan Ivanov învingându-l pe Yordan Mladenov în duelul pentru locul 3. La SemiPro victoria i-a revenit unui sportiv din Ucraina, Eduard Didenko, acesta câştigând battle-ul final cu românul Cristian Tauru.

Organizatorii au pregătit şi câteva surprize pentru fani la ediţia aniversară de 10 ani a RoDrift. Cascadorii cu maşini realizate de profesionişti, show de drift şi cauciucuri colorate, dar şi o zonă dedicată special copiilor prin care aceştia să înveţe regulile de circulaţie într-un mod distractiv.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 14-16 iunie pe circuitul Transilvania Motor Ring din judeţul Mureş. Anul acesta, sezonul din RoDrift programează un total de 5 etape, celelalte urmând să aibe loc la Cornu (Prahova) pe 13-14 iulie, Transrarău din Suceava (17-18 august) şi Piaţa Constituţiei din Capitală (7-8 septembrie).

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele