Ultima oră
NEWS ALERT | Ce doi, OUT pentru meciul cu Cipru! Lotul ales de Mircea Lucescu NEWS ALERT | Ce doi, OUT pentru meciul cu Cipru! Lotul ales de Mircea Lucescu
Mircea Lucescu, mesaj clar după criticile aduse pentru neconvocarea lui Bîrligea. „Nu se poate face asta” Mircea Lucescu, mesaj clar după criticile aduse pentru neconvocarea lui Bîrligea. „Nu se poate face asta”
Fostul antrenor a lui Real Madrid a văzut ultimele meciuri ale madrilenilor şi a tras concluzia. „Nu înţelege că trebuie să muncească din greu” Fostul antrenor a lui Real Madrid a văzut ultimele meciuri ale madrilenilor şi a tras concluzia. „Nu înţelege că trebuie să muncească din greu”
VIDEO | Peste 100 de suporteri i-au aşteptat pe tricolori la hotel, după antrenamentul oficial din Cipru VIDEO | Peste 100 de suporteri i-au aşteptat pe tricolori la hotel, după antrenamentul oficial din Cipru
Preţuri exorbitante pentru biletele la faza finală a Cupei Davis, unde Rafael Nadal va juca pentru ultima oară Preţuri exorbitante pentru biletele la faza finală a Cupei Davis, unde Rafael Nadal va juca pentru ultima oară
VIDEO | Cipru - România, astăzi, de la ora 21:45, în direct la Prima TV! "Tricolorii" au nevoie de cele trei puncte VIDEO | Cipru - România, astăzi, de la ora 21:45, în direct la Prima TV! "Tricolorii" au nevoie de cele trei puncte

”Nimeni, niciodată, nu ne-a sfidat la modul ăsta”. MM Stoica, furibund, cu privire la reacţia şefului arbitrilor

FCSB Publicat de Daian Cutu pe 27 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21108088/1/ptcwmczoptqymczoyxnoptljnwyxyzziyzzlzjg0nwm5ytnhn2i5ztg5mtq5mtbm-thumb.jpg

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Kyros Vassaras a declarat joi, într-o conferinţă de presă maraton, că sistemul VAR există pentru a interveni doar în situaţiile grave, clare, de interpretare greşită.

VAR-ul nu poate rezolva toate problemele din fotbal, a spus şeful arbitrilor din România, care a comentat fazele controversate de la Rapid - FCSB.

Mihai Stoica a venit cu o replică dură şi consideră poziţia şefului arbitrilor ca fiind ”sfidare”.

„Nimeni, niciodată, nu ne-a sfidat la modul ăsta. Nu ştiu cum se spune “intangibilitate” în limba greacă. Dar nu trebuie să ştiu. Trebuie să simt”, a postat team managerul celor de la FCSB.

Kyros Vassaras pune la îndoială opiniile specialiştilor din arbitraj: ”Centralul ia decizia. La Rapid - FCSB nu e contact întreg, doar îl atinge”

El a vorbit şi despre faza din minutul 4 al partidei dintre Rapid şi FCSB, când Florinel Coman a fost faultat de Răzvan Onea, dar a primit doar cartonaşul galben de la Horaţiu Feşnic.

"Sunt situaţii la limita dintre cartonaşul galben şi roşu următoarele: atunci când un jucător pune piciorul întins pe direcţia adversarului, le pune pe ambele sau foloseşte crampoanele.

Poate fi vorba despre un contact întreg, aici vorbim despre cartonaşul roşu, sau despre un contact superficial, uşor, iar aici vorbim de galben. Arbitrul evaluează, pe aceste criterii, dacă atacul respectiv pune în pericol integritatea fizică a oponentului.

Trebuie să evalueze intensitatea, răutatea, intenţia fotbalistului. Uneori, apar contacte accidentale sau care nu pot fi evitate. Atunci nu putem veni cu sancţiunile maxime. Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar îl atinge.

Nu sunt elemente clare pentru un cartonaş roşu. Uitaţi fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forţă excesivă, dar la viteză mare", a explicat Vassaras.

mail-share icon Email
viewscnt

FCSB

Ultimele articole Toate articolele