Ultima oră
Gruparea Juventus Torino, reintegrată în Asociaţia Europeană a Cluburilor Gruparea Juventus Torino, reintegrată în Asociaţia Europeană a Cluburilor
”Ar fi o lovitură”. La ce echipă ar putea ajunge veteranul Dragoş Grigore ”Ar fi o lovitură”. La ce echipă ar putea ajunge veteranul Dragoş Grigore
Danny Green s-a retras Danny Green s-a retras
UEFA, pusă la zid! Decizia luată de forul european după decesul lui George Baldock UEFA, pusă la zid! Decizia luată de forul european după decesul lui George Baldock
Fiul lui Djibril Cisse a debutat ca profesionist Fiul lui Djibril Cisse a debutat ca profesionist
Ultimă oră! Patronul Rapidului a ieşit în faţă şi a anunţat că s-a decis soarta lui Şumudică

Ultimă oră! Patronul Rapidului a ieşit în faţă şi a anunţat că s-a decis soarta lui Şumudică

Novak Djokovic a scris istorie la Roland Garros: Ce şanse are să se impună şi la Wimbledon

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 15 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21228309/1/imagine.jpg

Novak Djokovic a scris istorie după ce a câştigat titlul de la Roland Garros, al 23-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, un record unic în Era Modernă a tenisului. Tenismenul sârb a anunţat deja că următorul său obiectiv este câştigarea Wimbledon, turneu la care porneşte, de asemenea, cu prima şansă.

Tenismenul sârb a anunţat imediat după câştigarea turneului de la Roland Garros că va sări în mare măsură peste sezonul pe iarbă. El ratează toate competiţiile premergătoare turneului de la Wimbledon şi va participa direct la turneul de Grand Slam din Marea Britanie, programat între 3 şi 16 iulie. "Wimbledon şi atât", a fost răspunsul ferm al lui Djokovic, când a fost întrebat care e programul său pentru perioada următoare.

Djokovic resimte oboseala după o primă jumătate de sezon intensă şi vrea să fie cât mai pregătit pentru turneul de la Wimbledon, la care porneşte cu prima şansă să se impună. Nu doar că este favorit, dar liderul clasamentului ATP are şi o cotă care reflectă cât de mari sunt şansele sale de a se impune la Wimbledon. 1.73 este cota pe care utilizatorii o pot accesa în secţiunea NetBet pariuri tenis pentru o selecţie antepost. Carlos Alcaraz, jucătorul învins de Djokovic în semifinale la Roland Garros, are cota 4.00, iar rusul Daniil Medvedev are cota 8.00.

Novak Djokovic a câştigat ultimele patru ediţii de la Wimbledon

Există un motiv întemeiat pentru care Novak Djokovic este considerat principalul favorit la câştigarea turneului de la Wimbledon. Dincolo de forma de moment, Djokovic a dominat în istoria recentă competiţia britanică, reuşind să fie campion la ultimele patru ediţii organizate, în 2018, 2019, 2021 şi 2022. În 2020, turneul nu a avut loc.

În total, Djokovic a câştigat turneul de la Wimbledon de şapte ori în carieră, inclusiv în 2011, 2014 şi 2015. El mai are o finală pierdută în 2013. Djokovic s-a impus în 90% din meciurile de pe tabloul principal de la Wimbledon (86 de victorii şi 10 înfrângeri).

Djokovic vrea să doboare un record vechi de 64 de ani

Liderul clasamentului ATP a mai anunţat că obiectivul său din 2023 este să câştige toate cele patru turnee de Grand Slam organizate în acest an, o performanţă râvnită de toţi jucătorii de top. Ultimul tenismen care a reuşit această performanţă a fost Rod Laver, în 1969. Acum, Djokovic este încrezător că poate scrie din nou istorie.

"Mi-ar plăcea să am o nouă şansă la US Open. Desigur, trebuie să câştig Wimbledon înainte, care e total un alt munte de urcat. Faptul că am câştigat ultimele 4 titluri la Wimbledon îmi dă multă încredere şi abia aştept să încerc iar. Iubesc să joc acolo, e un turneu de vis, întotdeauna l-am simţit aşa. Dacă voi câştiga aici, atunci voi avea ocazia să fac istorie la US Open. Am fost la un pas de istorie, dar am ratat-o în acel meci cu Medvedev (n.r. finala de la US Open 2021, câştigată de jucătorul rus). Am simţit iubirea oamenilor din New York şi a publicului de acolo. Am fost copleşit de emoţii, de felul în care m-au primit în acea zi. Abia aştept să merg înapoi şi să joc în New York", a declarat Djokovic, citat de Sportskeeda.

Djokovic a fost ultima dată aproape de această performanţă în 2021, însă, după ce s-a impus la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, a pierdut finala de la US Open în faţa lui Daniil Medvedev, deşi pornea din postura de mare favorit.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Tenis

Ultimele articole Toate articolele