Ultima oră
Giedrius Arlauskis a numit viitoarea campioană a Superligii Giedrius Arlauskis a numit viitoarea campioană a Superligii
Iuliana Demetrescu, delegată la un meci din Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la un meci din Champions League
Peluza Nord de pe stadionul "Ion Oblemenco", închisă la meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani Peluza Nord de pe stadionul "Ion Oblemenco", închisă la meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani
Tom Brady a devenit acţionar minoritar la o echipă din NFL Tom Brady a devenit acţionar minoritar la o echipă din NFL
Monica Niculescu s-a calificat în sferturi la Osaka Monica Niculescu s-a calificat în sferturi la Osaka
Editorial Vlad Măcicăşan | Pancu şi gardul de metal Editorial Vlad Măcicăşan | Pancu şi gardul de metal

OFICIAL | Anglia are un nou selecţioner

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa astăzi, 12:48
mail-share icon Email

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat, miercuri, că Thomas Tuchel este noul antrenor principal al naţionalei masculine.

 

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21803458/1/profimedia-0921099241.jpg

Tuchel revine în fotbalul englez după o perioadă de succes la Chelsea, în care a câştigat Champions League şi Cupa Mondială a Cluburilor. El a înregistrat succese şi la nivel de elită în Germania şi Franţa. În plus, el a fost votat antrenorul anului UEFA şi FIFA în 2021, în semn de recunoaştere a activităţii sale în Anglia.

Sosirea sa la naţionala Angliei pune capăt unei ample campanii de căutare care a început în iulie, imediat după calificarea Angliei în finala UEFA EURO 2024.

Procesul confidenţial, în cadrul căruia au fost intervievaţi mai mulţi candidaţi, a fost condus de CEO-ul FA, Mark Bullingham, şi de directorul tehnic masculin, John McDermott, iar Tuchel a fost identificat ca fiind alegerea preferată. 

Decizia a fost aprobată de Consiliul FA la începutul săptămânii trecute, Tuchel semnându-şi contractul marţi, 8 octombrie. Anunţul a fost însă amânat pentru a se minimiza distragerea atenţiei în contextul acţiunii din această perioadă a echipei naţionale.

"Sunt foarte mândru că am onoarea de a conduce echipa Angliei. Multă vreme am simţit o legătură personală cu jocul din această ţară, care mi-a oferit deja câteva momente incredibile. A avea şansa de a reprezenta Anglia este un privilegiu imens, iar oportunitatea de a lucra cu acest grup special şi talentat de jucători este foarte interesantă", a declarat Tuchel.

Thomas Tuchel îşi va începe activitatea la 1 ianuarie 2025.

mail-share icon Email
viewscnt