Ultima oră
Aşa arată clasamentul WTA! Locul ocupat de Simona Halep în acest moment şi jucătoarea din România cel mai bine clasată Aşa arată clasamentul WTA! Locul ocupat de Simona Halep în acest moment şi jucătoarea din România cel mai bine clasată
Situaţie complicată în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner! „Sper să pot spune ce s-a întâmplat cu adevărat” Situaţie complicată în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner! „Sper să pot spune ce s-a întâmplat cu adevărat”
Ciprian Tătăruşanu l-a confruntat direct pe Gigi Becali. „Reziliem contractul acum!” Ciprian Tătăruşanu l-a confruntat direct pe Gigi Becali. „Reziliem contractul acum!”
Pep Guardiola a fost întrebat despre viitorul său la Manchester City şi a dat un răspuns clar Pep Guardiola a fost întrebat despre viitorul său la Manchester City şi a dat un răspuns clar
FOTO | Tricolorii au ajuns în Kaunas, pentru meciul cu Lituania. „Tricolorul” nu a făcut deplasarea FOTO | Tricolorii au ajuns în Kaunas, pentru meciul cu Lituania. „Tricolorul” nu a făcut deplasarea
Spectacolul din Nations League se vede la Prima Sport! Belgia - Franţa, Germania - Olanda şi Italia - Israel sunt cele mai tari dueluri ale serii. Programul complet Spectacolul din Nations League se vede la Prima Sport! Belgia - Franţa, Germania - Olanda şi Italia - Israel sunt cele mai tari dueluri ale serii. Programul complet

Pilotul rus Nikita Mazepin, autorizat să concureze în Europa

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 3 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21041446/1/profimedia-0744939219.jpg

Preşedintele Tribunalului Uniunii Europene a emis, miercuri, un ordin de suspendare a unei părţi a sancţiunilor legate de războiul din Ucraina în ceea ce îl priveşte pe pilotul rus Nikita Mazepin, ceea ce înseamnă că acesta va putea concura.

Dispoziţia provizorie, emisă în aşteptarea unei hotărâri pe fond, îl autorizează pe Mazepin să călătorească în Uniunea Europeană pentru a încerca să încheie un contract cu o echipă şi, dacă va reuşi, să participe la competiţiile de automobilism, inclusiv în F1, pe teritoriul european.

Nikita Mazepin a fost dat afară de la echipa Haas după startul războiului din Ucraina şi a fost inclus pe lista personalităţilor din Rusia sancţionate de Uniunea Europeană. A fost sancţionat şi tatăl său, oligarhul Dmitri Mazepin, care i-a susţinut întreaga carieră.

Mazepin va putea concura, însă nu pentru vreo echipă cu legătură cu tatăl său sau cu orice persoană sancţionată de UE. El va trebui să concureze sub drapel neutru.

“Sunt bucuros că s-a luat această decizie, care îmi dă speranţa de a-mi relua cariera la nivel internaţional. Voi face tot ce este posibil pentru a recupera timpul pierdut şi a privi înainte pentru a reveni în sportul pe care îl iubesc, căruia i-am dedicat viaţa mea”, a declarat Mazepin pentru AFP.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele