Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 3-2. Regal fotbalistic oferit de ultimele clasate

VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 3-2. Regal fotbalistic oferit de ultimele clasate
Jucătorul de la FCSB care a fost scos de pe listă Jucătorul de la FCSB care a fost scos de pe listă
"Foarte pasionat, muncitor şi motivator”. Grameni, fascinat de modul în care Şumudică pregăteşte echipa "Foarte pasionat, muncitor şi motivator”. Grameni, fascinat de modul în care Şumudică pregăteşte echipa
VIDEO | EUROGOL Constantin Budescu! Execuţie magistrală din marginea terenului în disputa cu FC Botoşani
VIDEO | EUROGOL Constantin Budescu! Execuţie magistrală din marginea terenului în disputa cu FC Botoşani
VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni
Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League

Riscurile pe care şi le asumă Gigi Becali dacă Mihai Pintilii rămâne antrenor ”Nu are dreptul să facă asta! Vom sesiza departamentul juridic”

FCSB Publicat de Ovidiu Neacşu pe 26 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20931670/1/315621321-6440726689276636-2670969455441489025-n.jpg

Lucian Burchel, şeful Şcolii de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a explicat situaţia în care se află Mihai Pintilii şi antrenorii care nu au Licenţă PRO.

Gigi Becali, patronul lui FCSB, nici nu se gândeşte să aducă un antrenor la FCSB în acest moment şi nu are nicio problemă cu sancţiunile din partea Federaţiei Române de Fotbal.

Lucian Burchel a vorbit despre situaţia lui Mihai Pintilii şi a explicat de ce fostul jucător al ”roş-albaştrilor” nu are voie să dea indicaţii de pe banca tehnică. Acesta a scos în evidenţă şi sancţiunile pentru încălcarea regulamentului, iar Pinitilii ar putea primi atât suspendare, cât şi amendă.

”Pintilii nu este antrenor, el nu are nicio calificare pentru meseria aceasta. A început în septembrie un curs pentru dobândirea calificării şi cursul durează cam un an şi opt luni.

FCSB nu ne-a trimis nicio solicitare pentru ca Mihai să fie interimar pentru 30 de zile, atât cât permite regulamentul să fie interimatul. Din auzite, clubul a trimis o solicitare către UEFA, pentru că în acel moment încă mai evolua în cupele europene. Probabil că oamenii de acolo s-au gândit că dacă le-a aprobat UEFA nu mai au nevoie să se adreseze şi Şcolii Federale de Antrenori.

Noi vom monitoriza în continuare situaţia şi vom sesiza departamentul juridic din Federaţie şi apoi Comisia de Disciplină dacă regulamentul va fi încălcat. La fel am procedat şi în cazurile în care s-au aflat Croitoru, Poenaru, Prepeliţă.

ROAF şi Regulamentul privind Statutul Antrenorului prevăd şi amenzi, şi etape de suspendare. În sezonul trecut chiar au fost dictate etape de suspendare pentru tehnicienii care dădeau indicaţii fără să fi avut dreptul. Aşa că nu are dreptate cine susţine că nu au existat sancţiuni şi că ne-am fi sesizat abia acum, cu cazul lui Pintilii. Lumea trebuie să priceapă că în antrenorat, la fel ca în oricare meserie, îţi trebuie o calificare. Pintilii nu poate avea acum contract de antrenor, nu are dreptul să transmită indicaţii şi nici să conducă echipa”, a spus Lucian Burchel, potrivit GSP.

mail-share icon Email
viewscnt

FCSB

Ultimele articole Toate articolele