Ultima oră
Fiul lui Zlatan Ibrahimovic a fost convocat la naţionala U18 a Suediei Fiul lui Zlatan Ibrahimovic a fost convocat la naţionala U18 a Suediei
Gabriela Ruse s-a calificat în turul doi la turneul de categorie WTA 125 de la Hong Kong Gabriela Ruse s-a calificat în turul doi la turneul de categorie WTA 125 de la Hong Kong
Marian Barbu şi Horaţiu Feşnic, delegaţi la meciuri din Europa League Marian Barbu şi Horaţiu Feşnic, delegaţi la meciuri din Europa League
Adrian Mititelu a făcut anunţul! Cine o va pregăti pe FCU Craiova Adrian Mititelu a făcut anunţul! Cine o va pregăti pe FCU Craiova
Probleme mari pentru Dinamo înaintea meciului cu Farul Probleme mari pentru Dinamo înaintea meciului cu Farul
Organizatorii turneului de la Hong Kong au stabilit când va juca Simona Halep Organizatorii turneului de la Hong Kong au stabilit când va juca Simona Halep

S-a tras la sorţi tabloul Transilvania Open 2024. Karolina Pliskova vrea trofeul: ”Cred că pot învinge pe oricine”

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 3 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21481645/1/karolina-pliskova.jpg

Noua ediţie Transylvania Open WTA 250 se anunţă a fi una extrem de interesantă. Sâmbătă, 3 februarie, a avut loc ceremonia tragerii la sorţi în prezenţa Karolinei Plíšková şi a directorului turneului, Patrick Ciorcilă. Noul clasament WTA care intră în vigoare de luni, 5 februarie, schimbă şi clasificarea jucătoarelor din turneu. Astfel, Arantxa Rus (Olanda) devine favorita numărul 1 a turneului.

Ea va juca cu Green Minnen (Belgia). Nemţoaica Tatjana Maria rămâne cap de serie 2 al Transylvania Open WTA 250 şi va juca cu chinezoaica Zhuoxuan Bai. Ana Bogdan are în faţă un meci dificil cu Alycia Parks (SUA). Jaqueline Cristian şi Miriam Bulgaru vor juca una împotriva celeilalte, în timp ce pe Anca Todoni o aşteaptă un meci cu o jucătoare din calificări.

Karolína Plíšková, fost lider mondial, rămâne însă capul de afiş al ediţiei actuale a Transylvania Open WTA 250. Ea va întâlni în primul tur una dintre jucătoarele care vor veni pe tabloul din calificări. Jucătoarea din Cehia crede că are şanse mari să câştige turneul din Cluj.

Karolína Plíšková: ”Dacă joc bine, cred că pot învinge pe oricine aici. În fiecare săptămână îmi doresc să câştig, dar sunt peste tot jucătoare bune şi fiecare turneu este greu, trebuie luat meci cu meci.”

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Ana Bogdan a avut parte de o tragere grea, Karolina Pliskova de una destul de uşoară. Dincolo de asta, cred că avem cea mai bună tragere la sorţi din istoria competiţiei, majoritatea meciurilor pornesc de la 50/50 şanse. Mă bucur că avem cinci românce în primul tur, sper să mai vină şi altele din calificări, cert e că, jucând Jaqueline Christian cu Miriam Bulgaru suntem siguri că o româncă va fi sigur în turul al doilea. Karolina e vedeta ediţiei 2024, sper să o avem la Cluj până în ultimele zile ale turneului.”

Karolina spune că are amintiri frumoase de la Cluj.

Karolína Plíšková: ”Am câştigat aici toate cele trei meciuri din 2016 din FedCup. A fost o atmosferă grea, toată lumea din sala de la Cluj susţinea România, dar eu eram într-o formă foarte bună, am trecut şi de Simona Halep, şi de Monica Niculescu, am câştigat şi meciul de dublu.”

Tabloul de simplu al Transylvania Open WTA 250 a suferit şi modificări de ultimă oră. Jodie Burrage s-a retras de pe tabloul principal al Transylvania Open din cauza unei accidentări, chiar înainte de startul meciurilor din calificări. În locul ei, pe tablou a intrat Nuria Parriaz Diaz. Imediat după ceremonia tragerii la sorţi, dar înainte de anunţul oficial al tabloului principal, Clara Burel şi-a anunţat şi ea retragerea din competiţie. Locul ei de pe tablou a fost astfel luat de Nadia Podoroska, iar locul Nadiei va fi luat de un Lucky Loser din calificări.

Tabloul principal al Transylvania Open WTA 250 – 2024

[1] A. Rus (NED) vs G. Minnen (BEL)

Qualifier/LL vs Y. Wickmayer (BEL)

[WC] A. Todoni (ROU) vs Qualifier/LL

A. Parks (USA) vs [8] A. Bogdan (ROU)

[9] N. Podoroska (ARG) vs C. Tauson (DEN)

[WC] M. Bulgaru (ROU) vs J. Cristian (ROU)

A. Sevastova (LAT) vs [WC] A. Mitu (ROU)

T. Korpatsch (GER) vs [6] E. Avanesyan

[5] E. Cocciaretto (ITA) vs Qualifier/LL

Qualifier/LL vs Qualifier/LL

L. Siegemund (GER) vs N. Parrizas Diaz (ESP)

Qualifier/LL vs [Q/LL] [3] A. Blinkova

[7] V. Tomova (BUL) vs C. Osorio (COL)

K. Pliskova (CZE) vs Qualifier/LL

S. Errani (ITA) vs C. McNally (USA)

Z. Bai (CHN) vs [2] T. Maria (GER)

În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, şi 16 echipe la dublu. Cinci jucătoare din România se află pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open WTA 250: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Andreea Mitu (WC), Miriam Bulgaru (WC) şi Anca Todoni (WC). Miriam Bulgaru a urcat pe tablou după recenta retragere din competiţie cauzată de o accidentare a Gabrielei Ruse, finalistă Transylvania Open 2023.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”În fiecare an încercăm să dăm altcuiva şansa să joace la Transylvania Open. Anul acesta le avem pe Anca Todoni, va fi şi Andreea Mitu, care nu a fost niciodată la noi, pe tabloul principal. Va fi greu pentru o româncă să câştige acum, nivelul e mai puternic, dar visul nostru e să avem o româncă câştigătoare la Transylvania Open. Tablourile sunt mult mai bune acum, de când cu noua regulă cu un singur turneu WTA250 pe săptămână. Sperăm să rămânem cu turneul în luna februarie, îmi place perioada asta şi sper să rămânem pe acest slot în calendar.”

 

mail-share icon Email
viewscnt

Tenis

Ultimele articole Toate articolele