Ultima oră
VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A
VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol
VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare” VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare”
E gata! Tony revine în fotbalul românesc E gata! Tony revine în fotbalul românesc
Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva" Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva"
Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!" Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!"

Schimbare de situaţie în cazul scandalului de rasism din Serie A! Ce restricţii vor avea fanii

Serie A Publicat de Vlad Militaru pe 1 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38112/21478853/1/udinese.jpg

Sancţionată iniţial cu un meci fără spectatori pentru insultele rasiste adresate lui Mike Maignan, gruparea Udinese şi-a redus pedeapsa în urma unui recurs, a anunţat miercuri, Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC).

Astfel, federaţia a decis închiderea tribunei "Curva Nord" pentru următoarele două meciuri de pe teren propriu.

În Curva Nord se aflau spectatorii care i-au adresat injurii rasiste şi au imitat strigăte de maimuţă la adresa lui Mike Maignan pe 20 ianuarie, în timpul meciului din Serie A dintre Udinese şi AC Milan.

Clubul îşi justificase apelul împotriva sancţiunii iniţiale, conform căreia Udinesse trebuie să joace un meci cu uşile închise prin dorinţa de a "proteja reputaţia clubului, care este istoric multietnic".

Pe 20 ianuarie, în timpul meciului echipei sale de la Udine, din etapa a 21-a a campionatului italian, Maignan a fost ţinta unor insulte rasiste din partea suporterilor afalţi în tribunele din spatele porţii sale.

După ce l-a avertizat iniţial pe arbitru, el a părăsit terenul în minutul 34, urmat de coechipierii săi de la AC Milan. Arbitrul a întrerupt apoi meciul, care s-a reluat după o pauză de cinci minute şi a fost câştigat cu 3-2 de AC Milan.

Acest incident rasist a stârnit un val de susţinere din partea lumii fotbalului şi Maignan a cerut autorităţilor să îşi asume responsabilitatea.

De atunci, cinci spectatori au fost interzişi pe viaţă pe stadionul echipei Udinese.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Serie A

Ultimele articole Toate articolele