Ultima oră
Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său
Andrei Nicolescu este convins după remiza cu Oţelul! "Ne vom seta alte obiective” Andrei Nicolescu este convins după remiza cu Oţelul! "Ne vom seta alte obiective”
Fostul selecţioner, revoltat de declaraţiile lui Dorinel Munteanu! "E inacceptabil" Fostul selecţioner, revoltat de declaraţiile lui Dorinel Munteanu! "E inacceptabil"
Scor halucinant în Ligue 1! Nice a dezmembrat-o pe Saint Etienne Scor halucinant în Ligue 1! Nice a dezmembrat-o pe Saint Etienne
Editorial Vlad Măcicăşan | Ce caută Ianis Hagi la echipa naţională? Editorial Vlad Măcicăşan | Ce caută Ianis Hagi la echipa naţională?
VIDEO | Hermannstadt - CFR Cluj, astăzi, de la ora 18:30, în direct la Prima Sport 1! Meci interesant la Sibiu VIDEO | Hermannstadt - CFR Cluj, astăzi, de la ora 18:30, în direct la Prima Sport 1! Meci interesant la Sibiu

Simone Tempestini a lansat o surpriză pentru Raliul Braşovului

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu astăzi, 08:58
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21740173/1/tempestini.jpg

Cu al nouălea titlu de campion naţional absolut în buzunar, Simone Tempestini, a luat o decizie surprinzătoare înainte de startul Raliului Braşovului şi va concura la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo X, model vechi de 15 ani.

Fără adversar în acest sezon competiţional, singura sincopă fiind chiar în prima etapă, atunci când a avut probleme tehnice, pilotul de la Napoca Rally Academy a câştigat toate celelalte 5 raliuri la care a luat startul şi devenise theoretic campion chiar după etapa de la Bacău, din august.
La Braşov, raliul care va debuta vineri seară, Tempestini şi copilotul său Sergiu Itu au luat decizia de a schimba din nou maşina de concurs. După ce la Bacău au pilotat un Rally3, cu care s-au impus fără emoţii, de data aceasta vor concura în premieră cu un Lancer Evo X din 2009.

"Este o provocare a noastră, de a concura cu acest model care a făcut istorie în motorsport. Având în vedere că nu mai avem un stres legat de titlu, ne dorim să ne distrăm şi să încercăm să obţinem un rezultat cât mai bun în aceste condiţii. Nu va fi deloc uşor, sperăm să nu avem probleme tehnice şi să ajungem cu bine la finiş", a spus Tempestini înaintea startului care îi va aduce titlul cu numărul 9 din carieră.

Clujeanul are 8 victorii consecutive la Raliul Braşovului, din 2015 până în 2022, şirul întrerupându-se anul trecut, atunci când însă a fost absent. Pe locul secund all time al victoriilor la etapa de sub Tâmpa este Titi Aur, cu 6 succese, tot consecutive, între 1996 şi 2002.
Un total de 68 de echipaje şi-au anunţat prezenţa la penultima etapă a sezonului în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, care se va desfăşura exclusiv pe macadam, sâmbătă şi duminică. Nu mai puţin de 14 modele cu configuraţie Rally2 de ultimă generaţie vor fi pe probele programate să aibă loc în 3 judeţe (Braşov, Prahova şi Covasna), ceea ce face cu atât mai dificilă misiunea lui Tempestini din weekend.

La start se vor afla şi fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior, proaspăt vicecampioni mondial în WRC Junior. Cei doi sunt originari chiar din Braşov şi vor concura cu un model Ford Fiesta Rally3. De asemenea, etapa se va bucura şi de prezenţa a doi piloţi legendari, Bogdan Marişca şi Dan Gîrtofan, acesta din urmă fiind la debutul său în acest sezon.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele