Ultima oră
Real Madrid a recurs la un gest neaşteptat după retragerea lui Andres Iniesta Real Madrid a recurs la un gest neaşteptat după retragerea lui Andres Iniesta
La un pas de depunctare! Patru cluburi din Superligă sunt în pericol La un pas de depunctare! Patru cluburi din Superligă sunt în pericol
Cinci alpinişti ruşi au murit în timpul escaladării muntelui Dhaulagiri din Himalaya Cinci alpinişti ruşi au murit în timpul escaladării muntelui Dhaulagiri din Himalaya
Duvan Zapata nu va mai juca în acest sezon Duvan Zapata nu va mai juca în acest sezon
Decizia luată de FRF cu privire la Nordis Decizia luată de FRF cu privire la Nordis
Paul Pogba va reveni pe teren într-un meci demonstrativ Paul Pogba va reveni pe teren într-un meci demonstrativ

Un stat australian va plăti 243 de milioane de dolari pentru că a renunţat la găzduirea Jocurilor Commonwealth-ului

Special Publicat de Daian Cutu pe 19 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21289220/1/com.jpg

Statul australian Victoria va plăti 380 de milioane de dolari australieni (243 de milioane de dolari) organizatorilor Jocurilor Commonwealth-ului, a anunţat sâmbătă premierul Daniel Andrews. Anunţul vine după ce statul australian a renunţat să mai fie gazda evenimentului din 2026, invocând o depăşire a costurilor, relatează Reuters.

În iulie, Victoria a renunţat să mai găzduiască evenimentul cvadrienal multi-sport, care ar fi trebuit să se desfăşoare în patru centre regionale, Andrews afirmând că acele costuri ar fi putut creşte la peste 7 miliarde de dolari australieni, de la 2,6 miliarde de dolari australieni prevăzuţi în buget.

Decizia a generat posibilitatea ca Jocurile să nu aibă loc pentru prima dată de când au fost anulate din cauza celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-un comunicat comun emis sâmbătă de Andrews, Federaţia Jocurilor Commonwealth-ului, Commonwealth Games Federation Partnerships, Commonwealth Games Australia şi Victoria au declarat că au "rezolvat toate disputele lor cu privire la anularea Jocurilor Commonwealth-ului Victoria 2026".

"Statul Victoria a fost de acord să plătească 380 de milioane de dolari australieni", se arată în comunicat.

"De asemenea, părţile au fost de acord că modelul regional multi-hub este mai costisitor pentru găzduire decât modelele tradiţionale."

Plata vine după ce o altă lovitură a fost dată evenimentului, provincia canadiană Alberta retrăgându-şi la începutul acestei luni sprijinul pentru o candidatură pentru Jocurile din 2030.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Special

Ultimele articole Toate articolele