Ultima oră
VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A
VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol
VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare” VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare”
E gata! Tony revine în fotbalul românesc E gata! Tony revine în fotbalul românesc
Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva" Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva"
Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!" Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!"

Vassaras a explicat faza controversată din partida CFR Cluj - Rapid. ”Este bine ca oamenii să ştie asta”

Superliga Publicat de Ovidiu Neacşu pe 17 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20778431/1/penalty-cfr-rapid.jpg

Kyros Vassaras, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor a vorbit despre faza controversată din partida CFR Cluj - Rapid şi despre implementarea VAR în SuperLigă.

Vassaras a explicat că în momentul executării penalty-ului, portarul trebuie să aibă un picior pe linia porţii, iar celălalt poate sta ”în faţa, în spatele sau deasupra liniei”. În cazul în care portarul nu are un picior pe linia porţii, atunci penalty-ul se va repeta.

”Arbitrii de pe teren îşi fac treaba, apoi cei din camera VAR verifică dacă mingea este apărată de goalkeeper, dacă portarul era în poziţia corectă potrivit legilor jocului.

Ce se schimbă acum, din acest an, şi este bine ca oamenii să ştie. Portarul poate să îşi pună unul dintre picioare în spatele liniei porţii, iar acum acest lucru este permis.

Trebuie să aibă cel puţin un picior pe linie, iar, în rest, poate să fie în faţa sau în spatele liniei, deasupra liniei, nu e nicio problemă. Dacă nu e niciun picior pe linie şi ambele picioare sunt în faţă, iar goalkeeper-ul apără mingea, atunci VAR trebuie să intervină, pentru ca lovitura de pedeapsă să fie executată din nou.

Decizia este luată întotdeauna de arbitrul de pe teren, arbitrul VAR doar îl informează pe central. De câte ori mingea este afară şi trebuie să verifice o situaţie, cei din cabina VAR îl anuntă pe central să întârzie reluarea jocului, deoarece se verifică un posibil cartonaş roşu, un posibil henţ, orice se încadrează în cele patru categorii”, a spus Vassaras, potrivit Orange Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Superliga

Ultimele articole Toate articolele