Ultima oră
Hansi Flick a făcut anunţul mult aşteptat! Cine îl va înlocui pe Ter Stegen în poarta Barcelonei Hansi Flick a făcut anunţul mult aşteptat! Cine îl va înlocui pe Ter Stegen în poarta Barcelonei
Marius Ştefănescu, înapoi la Sepsi? Laszlo Dioszegi a dezvăluit totul: „Ar fi o afacere excelentă” Marius Ştefănescu, înapoi la Sepsi? Laszlo Dioszegi a dezvăluit totul: „Ar fi o afacere excelentă”
VIDEO | Csikszereda - CSC Dumbrăviţa 1-0. Ciucanii s-au impus la limită şi au un start perfect în Liga 2 VIDEO | Csikszereda - CSC Dumbrăviţa 1-0. Ciucanii s-au impus la limită şi au un start perfect în Liga 2
Ianis Hagi face spectacol la ”noua echipă”! Dublă şi pasă decisivă Ianis Hagi face spectacol la ”noua echipă”! Dublă şi pasă decisivă
Veste excelentă pentru Mircea Rednic! Anunţul făcut de UTA, prin Alexandru Meszar Veste excelentă pentru Mircea Rednic! Anunţul făcut de UTA, prin Alexandru Meszar
Robert Elek a demisionat Robert Elek a demisionat

Virgil Ghiţă, statistici de atacant! A marcat iar pentru KS Cracovia

Stranieri Publicat astăzi, 19:28
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/21743865/1/profimedia-0818938321.jpg

Fundaşul român Virgil Ghiţă a înscris un nou gol în Polonia, într-un meci din Cupa Poloniei, marţi, în deplasare, pierdut cu scorul de 2-3 de formaţia sa, KS Cracovia, în faţa celor de la Sandecja, după timpul regulamentar.

Apărătorul a punctat în minutul 81, când făcea 1-1, iar echipa sa chiar trecea în avantaj, 2-1, în minutul 85. Numai că adversarii au marcat pentru 2-2 în minutul 90, iar partida a intrat în reprizele adiţionale. Acolo, cei de la Sandecja au marcat în minutul 117 şi s-au impus cu 3-2.

A fost al patrulea gol marcat de Virgil Ghiţă în acest sezon, în 10 meciuri, timp în care a oferit şi o pasă decisivă. Trei dintre goluri şi pasa decisivă au fost reuşite în campionat, în prima ligă din Polonia.

Virgil Ghiţă, al 4-lea gol în acest sezon, pentru KS Cracovia

La începutul anului 2022, când era unul dintre cei mai constanţi fundaşi centrali din prima ligă, Ghiţă le-a adus celor de la Farul nu mai puţin de 1.2 milioane de euro, când făcea treceea la KS Cracovia. O sumă mare, dar la care se mai poate adăuga o jumătate de milion de euro sub formă de bonusuri, în funcţie de performanţele pe care le va atinge fostul internaţional de tineret.

Evident, suma e una la care niciun club din campionatul intern nu ar fi putut ajunge, dar nu este clar dacă Farul a mai încasat şi bonusurile respective până acum, dacă au fost îndeplinite criteriile din contract.

În vârstă de 26 de ani, Virgil Ghiţă este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, iar în prezent este internaţional de seniori al României. Pentru Farul a evoluat în peste 100 de partide în toate competiţiile.

Virgil Ghiţă, titular în naţionala României? Ce decizie va lua Lucescu?

În 2022, el a fost pus de către cei de la Marca în topul celor mai buni fundaşi U23 din toată Europa. Clasamentul spaniolilor a fost creat în funcţie de statistici. În această ierarhie, Virgil Ghiţă ocupa locul 3. Doar Timber, la acea vreme la Ajax, şi Ozkacar, de la Leuven – Belgia, se aflau înaintea românului.

De-a lungul timpului, Virgil Ghiţă a fost unul dintre jucătorii Farului pe care Gigi Becali a tot încercat să-l transfere, dar latifundiarul din Pipera nu a reuşit să ridice oferta la nivelul aşteptat de naşul Gică Hagi. Tot în 2022, Becali a făcut o nouă încercare şi a pus pe masă 800.000 de euro pentru a-l cumpăra pe Ghiţă, dar "Regele" a refuzat.

De când a ajuns la KS Cracovia, Ghiţă a fost pe teren în 87 de partide, a marcat de 12 ori şi a oferit o pasă decisivă. E cotat la 1.5 milioane de euro şi a intrat în atenţia naţionalei României după venirea lui Mircea Lucescu selecţioner.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele