Ultima oră
VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final
VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A! VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A!
E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol
Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa
Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul
EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare” EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare”

Dezvăluire incendiară despre un scandal pe care l-a avut un fost jucător cu Ioan Ovidiu Sabău! "Era clar că e pus pe mine. A doua zi trebuia să merg la DNA"

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 7 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21414149/1/fcsb-universitatea-cluj-superliga-superbet-2-10-2023-1.jpg

De numele lui Ioan Ovidiu Sabău se leagă Universitatea Cluj, echipă pentru care a revenit în antrenorat după o pauză de aproape 10 ani.

Pe lângă experienţa de la Cluj, Sabău le-a mai antrenat de-a lungul carierei pe Gaz Metan Mediaş, Gloria Bistriţa, Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş şi Rapid.

Acum, un fost elev de al său de pe vremea când antrena în Banat a dezvăluit un episod din urmă cu 15 ani.

Dan Alexa era căpitanul Timişoarei în sezonul 2009/2010, atunci când Sabău era antrenor. Acesta a povestit cum a plecat de la echipă pentru câteva zile, după un scandal avut cu tehnicianul, dar a recunoscut că acel episod i-a schimbat percepţia şi de atunci a ascultat tot ce i-a spus Sabău să facă.

"Eram căpitanul echipei, eram timişorean, bănăţean, eram iubit, respectat. Nu neapărat nu ştiu cât de iubit, dar respectat, foarte respectat în tot ceea ce înseamnă Poli Timişoara.

Mă întreba Marian Iancu, aveam o discuţie cu el, de jucători, pe cine să transfere. Bourceanu este jucătorul pentru care eu am contribuit foarte mult la aducerea lui la Poli.

Marian Iancu voia să îl aducă pe Nicolae Grigore, care acum e antrenor. Eu am zis să îl aducă pe Bourceanu. Adică, am avut un cuvânt, o greutate în vestiar.

Când a venit Sabău şi am făcut ce am făcut, m-a chemat a doua zi şi mi-a zis: 'Crezi că azi pot să te dau afară?'. Şi eu am zis 'Da, dacă îţi pui în cap mă dai afară şi din oraş'. Discuţie calmă, dar am prins-o, nu mai e loc cu Sabău.

L-am simţit cumva că nu mă mai are la inimă. Meci cu CFR Cluj, într-o săptămână, ceva de genul. Mă schimbă în minutul 55 şi jucasem foarte bine, am un simţ al realităţii, nu sunt un dobitoc, 0-0 era.

Şi văd pe tabelă numărul cinci. Nu mai ştiu cine arbitra, Balaj sau Tudor, că l-am întrebat ce scrie acolo. Nici nu mă gândeam că mă poate schimba. Era clar că e pus pe mine, cumva.

Am ieşit afară, circ total pe bancă. Am început să vociferez, Chivorchian era pe bancă. 100% (n.r. dacă îl auzea Sabău).

Mă dă afară seara, a venit Chivorchian şi mi-a zis. Eu a doua zi trebuia să merg la DNA, eu trebuia să plec de la Cluj, aveam bilet dimineaţa la Bucureşti.

Îmi zice Chivorchian 'Dane, te rog eu, du-te vorbeşte cu Neluţu, vrea să te vadă'. Ce să mă mai duc? A fost închis, m-a dat afară. Era prin octombrie, am zis că stau până în iarnă şi îmi găsesc echipă.

Mă duc la Bucureşti dimineaţa şi mă duc la Marian Iancu la birou, îmi luasem avocaţi de acolo. Marian Iancu a zis să mă duc să vorbesc cu Sabău, că el nu se bagă şi pe bună dreptate.

Şi l-am întrebat pe Iancu dacă are ceva să îmi reproşeze şi a zis 'Ţie nu îţi reproşez nimic, doar că Sabău e antrenor'.

Mă duc la DNA, plec la Timişoara, casnic. După Cluj, Poli joacă în Cupă cu Astra şi în patru zile cu Steaua acasă.

M-am dus acasă, m-am liniştit, am luat-o ca atare.

Meci de cupă, ne elimină Astra, surpriză, la penaltiuri.

După meci mă sună Marian Iancu: 'Dane, vorbesc cu Sabău. Dacă vorbesc, te duci să vorbeşti cu Sabău?', eu zic că da, normal, eu am greşit.

Am jucat cu Steaua foarte bine, peste trei zile meci la Bruxelles, în grupe. Cred că am fost în echipa etapei.

Modul meu de a mă comporta din momentul ăla până a plecat Sabău, deci te rog să mă crezi, dacă îmi zicea 'du-te în pom', eu mă duceam în pom.

Nu există jucător răsfăţat, ci antrenor cu slăbiciune. Nu este de judecat antrenorul. De atunci, fiecare antrenament pentru mine a fost viaţă şi moarte şi am ieşit mijlocaşul campionatului, eu şi Torje, în 2010.

Sabău e genul de antrenor cu principii foarte clare. Atât de mult îl respect pe omul ăsta." a spus Dan Alexa, în cadrul "Un Podcast".

mail-share icon Email
viewscnt