Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 0-0, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start

VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 0-0, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start
VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni
Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League
Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent" Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent"
Neil Lennon a semnat Neil Lennon a semnat
Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga

Jocurile Paralimpice 2024: Aprinsă în ploaie torenţială, flacăra luminează din nou

JO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 24 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21711811/1/jpr-2.jpg

Cu patru zile înainte de startul Jocurilor Paralimpice de la Paris şi pe o ploaie torenţială, flacăra pentru Jocurile Paralimpice a fost aprinsă sâmbătă la Stoke Mandeville, în Anglia, unde s-a născut ideea organizării competiţiilor după al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare Paris 2024, a glumit spunând că„această vreme capricioasă nu ne lasă”, la aproape o lună de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care a avut loc în ploaie. Flacăra a fost aprinsă de doi sportivi paralimpici britanici, Helene Raynsford şi Gregor Ewan.

„Este o mare onoare”, a declarat pentru AFP Helen Raysnford, prima campioană paralimpică la para-canotaj când acest sport a debutat la Beijing în 2008. "Acesta este locul de naştere al Jocurilor Paralimpice". Istoria Jocurilor Paralimpice datează din 1948, când neurologul german Ludwig Guttmann a organizat la spitalul Stoke Mandeville, la nord-vest de Londra, evenimente sportive pentru foştii militari care deveniseră paraplegici sau erau imobilizaţi într-un scaun cu rotile.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele articole Toate articolele