Ultima oră
VIDEO | Toate rezultatele din Champions League! Gigantul Real Madrid, răpus de micuţul Lille! Aston Villa, peste Bayern, în timp ce Benfica a spulberat-o pe Atletico VIDEO | Toate rezultatele din Champions League! Gigantul Real Madrid, răpus de micuţul Lille! Aston Villa, peste Bayern, în timp ce Benfica a spulberat-o pe Atletico
OFICIAL | Gabi Torje a semnat OFICIAL | Gabi Torje a semnat
Pronosticul dat de Pantelis Kapetanos înainte de PAOK - FCSB Pronosticul dat de Pantelis Kapetanos înainte de PAOK - FCSB
VIDEO | JL Bourg - UBT Cluj 84-73. Eşec fără drept de apel pentru ardeleni VIDEO | JL Bourg - UBT Cluj 84-73. Eşec fără drept de apel pentru ardeleni
Messi revine în lotul Argentinei pentru următoarele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale Messi revine în lotul Argentinei pentru următoarele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale
EXCLUSIV | George Puşcaş, cerut la echipa naţională! "Normal că îl lăudăm" EXCLUSIV | George Puşcaş, cerut la echipa naţională! "Normal că îl lăudăm"

Parisul se confruntă cu provocări majore în materie de securitate la primele Jocuri Olimpice de după pandemia de Covid-19

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 1 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21447814/1/jo.jpg

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) speră ca Jocurile de la Paris din 2024 să fie "lumina de la capătul tunelului" după două Olimpiade afectate de COVID, însă organizatorii se confruntă cu provocări majore în materie de securitate înainte de ceremonia de deschidere din 26 iulie, scrie Reuters.

CIO a aşteptat cu nerăbdare o revenire la normalitatea olimpică la Paris, după ce atât Jocurile de la Tokyo, amânate cu un an, până în 2021, cât şi Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing au fost organizate fără spectatori sau vizitatori din cauza virusului.

Acest lucru se va schimba la Paris, organizatorii plănuind ceea ce ei descriu ca fiind o ceremonie de deschidere spectaculoasă şi prima ceremonie de deschidere organizată în afara unui stadion olimpic.

Sute de mii de spectatori sunt aşteptaţi să se alinieze pe malurile râului Sena pentru a asista la deschiderea în stil mare a celui mai mare eveniment multi-sportiv din lume.

În cele 16 zile de competiţie care vor urma până la încheierea Jocurilor, la 11 august, organizatorii vor fi însă în alertă maximă pentru a se asigura că evenimentul se va desfăşura în siguranţă.

Franţa şi-a ridicat alerta de securitate la cel mai înalt nivel în octombrie, când un bărbat de origine cecenă a înjunghiat mortal un profesor într-un atac la o şcoală din nordul Franţei.

Alerte cu bombă în atracţii turistice precum muzeul Luvru şi Palatul Versailles au crescut, de asemenea, în urma atacului Hamas din Israel din 7 octombrie şi a războiului care a urmat în Gaza.

Ministrul francez al sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a declarat la începutul acestei luni că nu există un "plan B" pentru ceremonia de deschidere, comentariile sale venind la doar câteva zile după ce un bărbat înarmat cu un cuţit şi un ciocan a ucis un turist german şi a rănit două persoane lângă Turnul Eiffel.

Atacul a avut loc pe Quai de Grenelle - un loc inclus, de asemenea, în planurile pentru ceremonia de deschidere.

MĂSURI DE SECURITATE "FĂRĂ PRECEDENT

Asigurarea siguranţei sportivilor şi a spectatorilor este prioritatea principală a organizatorilor, care au pus în aplicare un plan de securitate "fără precedent" pentru Jocuri, cu un preţ de 320 de milioane de euro (348,74 milioane de dolari), în cadrul căruia vor fi mobilizaţi zeci de mii de ofiţeri de poliţie şi personal de securitate privat.

Aproximativ 30.000 de poliţişti vor asigura securitatea ceremoniei de deschidere.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele