Ultima oră
Kenyana Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton Kenyana Ruth Chepngetich a doborât recordul mondial la maraton
Burkina Faso este prima echipă care se califică pentru ediţia 2025 a Cupei Africii pe Naţiuni Burkina Faso este prima echipă care se califică pentru ediţia 2025 a Cupei Africii pe Naţiuni
Situaţia incredibilă în care se află Jannik Sinner: „Încerc să nu mă gândesc" Situaţia incredibilă în care se află Jannik Sinner: „Încerc să nu mă gândesc"
Nu s-a mai putut abţine şi a lansat o tiradă la adresa „Prinţului” : „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să şi joace? Trebuie şi convocat?” Nu s-a mai putut abţine şi a lansat o tiradă la adresa „Prinţului” : „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să şi joace? Trebuie şi convocat?”
SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat dubla manşă cu Dunajska şi este în turul 3 preliminar al European League SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat dubla manşă cu Dunajska şi este în turul 3 preliminar al European League
EXCLUSIV | Jucătorul remarcat de Mihai Stoica după victoria obţinută de România. "Un cap peste toţi ca atitudine" EXCLUSIV | Jucătorul remarcat de Mihai Stoica după victoria obţinută de România. "Un cap peste toţi ca atitudine"

România, a doua victorie la turneul european de la Otopeni, pentru precalificările Cupei Mondiale de Polo

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 11 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21052995/1/rom-polo.jpg

Naţionala de polo a României a învins reprezentativa Ucrainei, scor 15-5, în al treilea meci din patru programate, în cadrul turneului preliminar european (Divizia 2) de calificare la Cupa Mondială, găzduit de Complexul de Nataţie de la Otopeni.

În prima partidă a turneului, tricolorii s-au impus cu scorul de 16-2 în faţa Marii Britanii, iar în a doua au cedat, cu 7-9, în faţa liderului Germania.

România va juca ultimul meci cu Malta, duminică, de la ora 10.00.

Potrivit LEN - European Aquatics, primele două clasate la turneul de la Otopeni se vor califica la turneul european de la Berlin, din luna mai. Germania este calificată automat, ca gazdă. Celelalte calificate vor veni de la turneele similare din Africa, America şi Asia-Oceania.

Abia de la turneul berlinez (1-7 mai), primele două clasate vor ajunge la turneul final al Cupei Mondiale, fosta Ligă Mondială de polo. Turneul final va avea loc la Los Angeles, în perioada 30 iunie - 2 iulie, iar celelalte şase echipe vor veni din prima divizie, care derulează calificări de miercuri, la Zagreb şi Podgorica.

Cupa Mondială este importantă prin prisma faptului că finalistele se vor califica la Campionatul Mondial din 2024 (Doha), de unde patru echipe ajung la Jocurile Olimpice de la Paris.

mail-share icon Email
viewscnt

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele