Regula Federaţiei Române de Fotbal prin care se doreşte creşterea ariei de selecţie pentru echipele naţionale ale României a ajuns pe masa Comitetului Executiv şi urmează să fie introdusă în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).
Citește și
Ce condiţie trebuie respectată
Cluburile din Superligă şi cele ale căror academii de copii şi juniori au fost clasate în primele 20 de academii ale cluburilor din Liga 1 şi Liga 2 ca urmare a procesului de clasificare FRF vor mai primi bani din fondul de solidaritate UEFA doar cu o condiţie.
Trebuie să utilizeze, pe toată durata meciurilor, minim 5 jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipa naţională, iar minim unul să fie U21.
Plăţile de solidaritate UEFA
UEFA alocă anual 4% din veniturile înregistrate de forul continental în urma organizării ediţiilor precedente ale competiţiilor Uefa Champions League şi Europa League.
FRF anunţa în martie 2022 că suma este distribuită asociaţiilor naţionale spre a fi direcţionată către cluburile profesioniste, condiţie obligatorie impusă de UEFA. Faţă de sezonul precedent, plăţile de solidaritate pentru fotbalul românesc au crescut cu 10%.
Cluburile care nu respectă regula, indiferent de numărul de meciuri la care aceasta este încălacată, nu vor mai încasa plata de solidaritate UEFA.
Sumele obţinute în urma sancţionării vor fi redirecţionate în mod egal primelor trei cel mai bine clasate echipe în Superligă ale căror academii se regăsesc în lista primelor 20 de academii ale cluburilor profesioniste.