Astăzi se împlinesc şapte ani de când Daniel Prodan a plecat dintre noi. Mult prea repede şi pe neaşteptate.
Citește și
Era o seară normală de noiembrie, iar Didi se uita la televizor în casa pe care o avea în Voluntari. Fostul mare fotbalist a suferit un infarct în timp ce se uita la televizor, moment în care soţia lui a chemat salvarea, la ora 19:57, pe 16 noiembrie 2016.
"Se uita la televizor şi s-a chirchit de durere şi nimic nu s-a mai putut face. Totul s-a întâmplat la ora 20:00. Echipele de descarcerare au intervenit, dar nu l-au putut salva. Intervenţia a durat două-trei ore." au povestit, la acel moment, membrii familiei.
Următoarea dimineaţă, jurnalistul Dorin Chioţea a dat mai multe detalii pe pagina lui de Facebook.
"De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenţie a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de seunde (ultima dată).
Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final ce două echipaje au afişat numele pacientului, de la nişte prieteni de familie".
Imediat după ce informaţia a devenit publică, reacţiile au început să apară. Gică Hagi s-a declarat şocat, iar Dorinel Munteanu a început să plângă la televizor. A fost un moment care a nu a fost trecut cu vederea de nimeni din fotbalul românesc
"N-am fost Hagi, n-am fost nici Popescu"
"N-am fost Hagi, n-am fost nici Popescu! Dar am fost cel mai bun număr 3 din ţară, la vremea mea! Am şi-acum imprimat numărul 3 pe piele!
În carieră, ori am jucat tot meciul, ori n-am jucat deloc. N-o să vedeţi meciuri în care să intru în minutul 74" povestea Didi.
Născut la Satu Mare pe 23 martie 1972, "Tătuca" a fost membru de bază al "Generaţiei de Aur". A jucat la Campionatul Mondial din America din 1994, unde România a obţinut cea mai mare performanţă din istorie. Mai mult decât atât, Didi Prodan a bifat toate minutele în cele cinci partide!
La nivel de club, Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucureşti, Messina şi FC Naţional.
Aportul adus de Didi Prodan fotbalului românesc a fost unul important în anii 90. Fără el, aproape sigur nu am fi avut parcursul acela superb la Campionatul Mondial din 1994.
Chiar dacă au trecut peste 20 de ani de când a evoluat pentru ultima dată într-un meci oficial şi şapte ani de la trecerea în nefiinţă, numele lui va dăinui veşnic în memoria microbiştilor români.
Mai mult decât atât, stadionul din oraşul natal a ajuns astăzi să îi poarte numele, semn că fostul mare fotbalist va dăinui veşnic în fotbalul românesc.