Ultima oră
Juventus a bifat o performanţă senzaţională Juventus a bifat o performanţă senzaţională
Alexandru Băluţă este fericit că nu va mai juca în Ghencea! "Execrabil" Alexandru Băluţă este fericit că nu va mai juca în Ghencea! "Execrabil"
Gigi Becali a făcut deja echipa pentru meciul cu RFS Gigi Becali a făcut deja echipa pentru meciul cu RFS
Mihai Stoica a tunat şi a fulgerat după remiza cu Petrolul! "Viciere mare de rezultat!" | VIDEO EXCLUSIV Mihai Stoica a tunat şi a fulgerat după remiza cu Petrolul! "Viciere mare de rezultat!" | VIDEO EXCLUSIV
Istvan Kovacs, delegat la un meci din Superligă Istvan Kovacs, delegat la un meci din Superligă
VIDEO | Farul - Sepsi, astăzi, de la ora 16:00, în direct la Prima Sport 1! Trupa lui Gică Hagi, fără victorie de 3 etape VIDEO | Farul - Sepsi, astăzi, de la ora 16:00, în direct la Prima Sport 1! Trupa lui Gică Hagi, fără victorie de 3 etape

Tempestini impresionează şi în European: E la 7 zecimi de secundă de o victorie istorică

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 27 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21683838/1/temp.jpg

Sursa foto: Vrandaq studio

Campion naţional absolut al României la raliuri de 8 ori, Simone Tempestini, este pe locul 2, din peste 100 de echipaje, la etapa europeană din Italia, Rally di Roma Capitale, după primii 100 de kilometri, reuşind să câştige inclusiv cea mai lungă probă specială a zilei de sâmbătă.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a avut o evoluţia spectaculoasă în primele 7 probe speciale ale etapei cu numărul 5 din competiţia continentală, fiind cronometrat cu un timp total de 57 de minute şi 32,3 secunde. În acest moment, se află la numai şapte zecimi de secundă de liderul Andrea Crugnola, cel care domină raliul din Italia ultimilor 5 ani.

Alături de copilotul Sergiu Itu pe modelul Skoda Fabia RS, Tempestini a câştigat probele cu numărul 5 şi 6, cea din urmă fiind şi cea mai lungă a zilei, pe o lungime de aproape 29 de kilometri.

Pe locul 3 în clasamentul provizoriu al Rally di Roma Capitale se află francezul Mathieu Franceschi, la 6,3 secunde în urma lui Tempestini, iar campionul continental en-titre Hayden Paddon e pe 5, la 7,8 secunde de român. Fostul campion mondial WRC2, Mads Ostberg, se află pe 10, iar campionul ERC3 en-titre, Jon Armstrong, este pe 15.

Născut în Italia din părinţi italieni, Simone locuieşte în România de când avea 14 ani şi a devenit cetăţean român în 2016, an în care a devenit şi campion mondial WRC la juniori. Pe plan intern, pilotul din Cluj are nu mai puţin de 8 titluri de campion absolut, iar dacă va câştiga şi anul acesta, îl va depăşi în clasamentul all time pe legendarul Titi Aur.

La startul Rally di Roma Capitale 2024 se află şi singurul pilot tetraplegic care concurează la nivel internaţional, braşoveanul Ciprian Lupu, care a intrat deja în cartea recordurilor în urmă cu un an pentru titlul cucerit pe plan intern la debutanţi. Lupu, care îl are în dreapta pe Andrei Aiţculesei, pilotează o maşină adaptată şi omologată nevoilor sale şi a reuşit să ajungă cu bine la finalul celor 7 probe de până acum.

Duminică, începând cu ora 8:50, ora României, vor începe ultimele 6 probe speciale ale raliului. Un total de 106 echipaje s-au aflat la startul competiţiei care a avut startul cu o probă super specială în jurul faimosului Colosseum. Într-un clasament provizoriu, cu situaţia la zi de la Roma, Tempestini se află pe locul 3 în topul Campionatului European, cu 64 de puncte, fiind depăşit doar de Hayden Paddon (90) şi Mathieu Franceschi (84).

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele