Ultima oră
VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A
VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol
VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare” VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare”
E gata! Tony revine în fotbalul românesc E gata! Tony revine în fotbalul românesc
Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva" Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva"
Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!" Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!"

VIDEO | Boston Celtics, noua campioană din NBA

Baschet Publicat de Tudor Moisa pe 18 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21633251/1/profimedia-0882544179.jpg

Boston Celtics a învins-o pe Dallas Mavericks, scor 106-88 şi a câştigat titlul în NBA. Rezultatul finalei a fost 4-1 pentru noua campioană.

După victoria uluitoare obţinută de Dallas în meciul al patrulea, scor 122-84, Boston nu a avut mari emoţii în ultima partidă din serie, iar avansul de aproximativ 20 de puncte s-a menţinut din al doilea sfert până la final.

De la Celtics, Jayson Tatum a marcat 31 de puncte, a pasat decisiv de 11 ori şi a recuperat mingea de 8 ori. Jaylen Brown a făcut şi el un meci bun, marcând 21 de puncte şi recuperând mingea de 8 ori. De asemenea, Brown a fost desemnat MVP-ul finalei. Jrue Holiday a reuşit, la fel ca Tatum, un double-double, după ce a înscris 15 puncte şi a recuperat mingea de 11 ori.

Payton Pritchard a jucat doar un minut şi a marcat trei puncte, dar reuşita a fost una senzaţională. Point guard-ul lui Boston a marcat din nou pe sirenă, de la mijlocul terenului.

Luka Doncic a fost principalul marcator de la Dallas, cu 28 de puncte, la care a adăugat 12 recuperări, 5 pase decisive şi 5 intercepţii. Kyrie Irving a marcat doar 15 puncte, dar a oferit 9 pase decisive.

Un factor pentru jocul slab prestat de Mavs, marţi dimineaţă, a fost Dereck Lively. Center-ul lui Dallas a fost surpriza plăcută a play-off-ului şi a avut unele prestaţii de-a dreptul senzaţionale, dar în meciul al cincilea din finală a marcat doar 2 puncte şi a recuperat mingea de 4 ori.

În urma acestei victorii, Boston Celtics ajunge la 18 titluri în NBA, un record. Înaintea acestui sezon, Boston Celtics se afla la egalitate cu LA Lakers la capitolul trofeelor câştigate. Totuşi, aceasta este abia a doua finală câştigată de Boston din 1986 încoace. Precedentul triumf a venit în 2008, atunci când Celtics a trecut chiar de Lakers în finală. Doi ani mai târziu, Lakers avea să îşi ia revanşa în poate cea mai electrizantă finală din istoria competiţiei.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele