Ultima oră
VIDEO | Rayo Vallecano – Atletico Madrid 1-1. Andrei Raţiu e pe val în La Liga! A dat pasă de gol VIDEO | Rayo Vallecano – Atletico Madrid 1-1. Andrei Raţiu e pe val în La Liga! A dat pasă de gol
VIDEO | Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre presiunea primului loc. ”Jucătorii sunt foarte supăraţi” VIDEO | Ioan Ovidiu Sabău a vorbit despre presiunea primului loc. ”Jucătorii sunt foarte supăraţi”
VIDEO | Inter - AC Milan 1-2. ”Derby della Madonnina” s-a decis în minutul 89 VIDEO | Inter - AC Milan 1-2. ”Derby della Madonnina” s-a decis în minutul 89
Echipa Europei a câştigat în meciul decisiv Laver Cup Echipa Europei a câştigat în meciul decisiv Laver Cup
VIDEO | ”Nu am pasat, nu am jucat bine”. Semnal de alarmă tras de Costel Gâlcă VIDEO | ”Nu am pasat, nu am jucat bine”. Semnal de alarmă tras de Costel Gâlcă
VIDEO | Nicuşor Bancu, dezamăgit de meciul de pe Cluj Arena. ”Sper să ne revenim cât mai repede” VIDEO | Nicuşor Bancu, dezamăgit de meciul de pe Cluj Arena. ”Sper să ne revenim cât mai repede”

VIDEO | Emil Ghinea rămâne 'rege' pe Valea Domanului pentru al treilea an consecutiv

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 7 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21658888/1/cp4-1-emilghinea.jpg

  • Emil Ghinea (Norma M20F Evo) pare să nu mai aibă adversar în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, şi asta pentru că sportivul mangaliot a reuşit să se impună pentru a treia ediţie consecutivă a Memorialului Werner Hirschvogel, păstrându-şi nu doar titlul de King of the Hill pe traseul de 4,75 km, ci depăşindu-şi propriul record - coborând până la un 2:07,383n

Vicecampionul sezonului anterior la viteză în coastă a rămas invincibil pe toată durata evenimentului reşiţean, stabilind timpul de referinţă şi în manşele zilei de duminică. Cel mai important însă este faptul că Emil s-a impus categoric în ambele urcări decisive de concurs, încheind a cincea etapă de viteză în coastă a sezonului cu un timp cumulat de 4:15,528. La o diferenţă de 4,4 secunde şi pentru prima oară la comenzile monopostului Wolf GB08, Jerome France şi-a încheiat a încheiat cu succes prima sa prezenţă pe traseul reşiţean, în vreme ce podiumul absolut a fost completat de braşoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8) la o diferenţă de doar 6 zecimi de pilotul francez.

 

Prin victoria în clasamentul absolut, Emil Ghinea s-a impus atât la general cât şi în ierarhia categoriei II a naţionalului de viteză în coastă, în timp ce aceeaşi categorie - dar în matematica Trofeului Naţional Masters - a fost adjudecată de Jerome France, care astfel şi-a trecut în cont supremaţia absolută a etapei în clasamentul absolut al TNMVC. Nu doar bătălia de la vârful ierarhiei absolute a fost spectaculoasă ci şi cea a turismelor, acolo unde - deşi a fost mai lent în ziua precedentă - Alexandru 'Dodo' Piţigoi (Porsche 992 GT3 Cup) s-a impus în urma celor două manşe de concurs - reuşind să completeze şi podiumul OPEN al Trofeului Naţional Masters [în urma lui Octavian Ciovică]. Bănăţeanul Radu Benea (Ferrari 488 Challenge Evo) şi băimăreanul Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evo), l-au urmat pe Piţigoi pe podiumul categoriei I în ierarhia Trofeului Naţional Masters.

De cealaltă parte, în aceeaşi categorie a turismelor dar care punctează doar în CNVC, tânărul Bogdan Duma (Mitsubishi Lancer Evo) a obţinut triumful categoric, fiind mai rapid cu numai o secundă decât Alin 'PYP' Opriţescu - cel ce dovedeşte astfel că 'reţeta' modelului Scirocco funcţionează - respectiv decât localnicul Andrei Precup (Seat Toledo TDi). Acelaşi Duma a încheiat şi pe poziţia a treia în clasamentul OPEN al CNVC, între el şi învingătorul Ghinea făcându-şi loc singurul model electric de la această etapă - anume Tesla Model S Plaid pilotată de Dominic Marcu.                                             

Sportivul etapei din acest an al Memorialului Werner Hirschvogel nu este însă nici Emil Ghinea - câştigătorul absolut al etapei - şi nici Alexandru 'Dodo' Piţigoi - cel mai rapid sportiv al categoriei turismelor - ci nimeni-altul decât localnicul Răzvan Dan Goşta, cel care după accidentul din ziua de sâmbătă a făcut noapte albă alături de prietenii săi, dar şi de sportivul Alin 'PYP' Opriţescu, aliniindu-se la startul manşelor de duminică cu acelaşi Volkswagen Golf IV - însă complet refăcut.

Bănăţeanul Radu Benea s-a impus în cadrul Grupei 1 - TNMVC, în timp ce întâietatea în ierarhia Grupei 2 - TNMVC i-a aparţinut lui Alexandru 'Dodo' Piţigoi. Localnicul George Şchiopulescu a bifat o nouă victorie în faţa publicului propriu, câştigând ierarhia Grupei 3 - TNMVC.

Prin ritmul foarte bun şi calculat, Alin Opriţescu a triumfat în cadrul Grupei 2 [şi a clasei 2A] - CNVC, în vreme ce adversarul său direct Cosmin Ciucur a bifat succesul clasei 2B. Întâietatea Grupei 3 [şi a clasei 3B] în naţionalul de viteză în coastă i-a aparţinut lui Bogdan Duma, iar un alt Bogdan [Toma], a rămas singurul sportiv în cadrul clasei 3A care a terminat etapa. Etapa reşiţeană a fost - din nou - la discreţia piloţilor locali în ceea ce priveşte atât Grupa 4 [şi clasa 4A] - acolo unde s-a impus acelaşi Andrei Precup, cât şi Grupa 5 [şi clasa 5B] - unde victoria i-a revenit lui Darius 'Crazy' Vîlsan. Sibianul Gheorhe Badea a terminat cu bine ambele manşe de concurs în cadrul clasei 5A. Memorialul Werner Hirschvogel a fost o etapă foarte bună şi pentru tinerele talente ale vitezei în coastă româneşti, cu braşoveanul Tudor Luca victorios în Grupa 6, clasa 6A şi Juniori, respectiv cu Nicolas Benea, acesta din urmă impunându-se atât la clasa 6B cât şi la Debutanţi.

După ce şi-a asigurat titlul de campion absolut în naţionalul de raliuri pentru vehicule istorice, Andrei Agapian a revenit la viteză în coastă acolo unde s-a impus categoric în clasamentul absolut al automobilelor istorice [şi al Categoriei I respectiv clasei 2] fiind urmat pe podiumul absolut de învingătorul Categoriei II [şi clasei 3] - Marius Băltăţeanu, respectiv de Ionel Gheorghe. Cu al doilea timp cumulat dintre toate automobilele istorice, Dacia 1410 Sport pilotată de braşoveanul Robert Adam a ieşit triumfătoare în clasamentul Dacia Revival.

Legendarul Werner Hirschvogel nu a fost omagiat doar de piloţii veniţi la start cu automobilele de competiţie, ci şi de doi tineri pasionaţi din Reşiţa: Cristian Stoica şi Sebastian Uţă. Aceştia au ales să parcurgă traseul de concurs în regim demonstrativ cu motocicletele lor - un BMW S1000RR pentru cel dintâi respectiv un Ducati Panigale pentru cel de-al doilea, reamintind astfel tuturor faptul că cetăţeanul de onoare al municipiului Reşiţa dar şi al judeţului Caraş-Severin (n.r. Werner Hirschvogel) şi-a început cariera sportivă pe două roţi.

Clasamentele finale pot fi accesate integral aici

Memorialul Werner Hirschvogel este o competiţie automobilistică - parte a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă şi a Trofeului Naţional Masters de viteză în coastă - fiind o acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Caraş Severin şi Primăria Municipiului Reşiţa. Evenimentul este organizat de Asociaţia Club Sportiv Auto Blic în parteneriat cu Asociaţia Clubul ACM Sport şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Mobilitatea pe durata desfăşurării competiţiei este asigurată de partenerul Porsche Timişoara - dealer autorizat al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche şi Cupra.

Partenerii acestui eveniment sunt Invest in Reşiţa, Logics, Omniasig, Restaurant & Pizzerie Rebel, Tractări 24h, Cricova, Vianor & Absolut Auto, Găman Transport, Allmyd Auto

Parteneri media ai evenimentului - Prima Sport, Radio România Reşiţa, Banat TV, Autorally, Caon.ro, Reper24.ro

 

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele