Coproprietarii clubului Chelsea vor să cumpere fiecare toate acţiunile, pe fondul unei rupturi la nivelul consiliului de administraţie, relatează BBC.
Citește și
Preşedintele Todd Boehly şi acţionarul majoritar Clearlake Capital sunt pregătiţi să preia controlul total al clubului.
Boehly şi-a pierdut treptat puterea în ciuda faptului că a fost numit coproprietar cu drept de control după achiziţionarea clubului de la Roman Abramovich pentru 2,5 miliarde de lire sterline în iulie 2022, iar Clearlake - care deţine o participaţie de 61,5% - deţine controlul principal pe Stamford Bridge.
Behdad Eghbali, cofondatorul Clearlake, a devenit figura cea mai activă din cadrul grupului de proprietari de când Boehly a renunţat la funcţia de director sportiv interimar în ianuarie 2023.
Mai multe persoane din ierarhia superioară recunosc acum că există o ruptură între două blocuri principale - Clearlake şi grupul aliat cu Boehly, inclusiv asociaţii miliardari Hansjorg Wyss şi Mark Walter, care deţine 38,5% din club.
Surse din cadrul clubului au negat anterior orice ruptură.
Clearlake nu doreşte să vândă nimic din participaţia sa la club şi doreşte extinderea acesteia.
Însă Boehly doreşte, de asemenea, să cumpere această participaţie şi doreşte ca situaţia să fie rezolvată rapid.
Cele două părţi au drepturi egale şi opţiuni de blocare, în cazul în care terţe părţi se prezintă la masă.
Problema a fost ţinută ascunsă de majoritatea celor implicaţi în partea sportivă a clubului, dar unele personalităţi de rang înalt cred că lucrările de renovare sau de mutare a stadionului au încetinit din cauza situaţiei.
Ca parte a unui acord scris, preşedintele se va schimba la fiecare cinci ani, Boehly urmând să se retragă în 2027.
Clearlake ar trebui să aprobe orice vânzare a acţiunilor lui Boehly către o terţă parte.
De la preluarea din 2022, clubul Chelsea a cheltuit peste 1 miliard de lire sterline pe noi achiziţii şi a fost criticat pentru că a strâns jucători în timpul ferestrei de transfer din vară, având la un moment dat 42 de jucători seniori în cărţi, deşi acest număr a fost redus la 36.