Ultima oră
VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final VIDEO | Real Madrid - Alaves 3-2. ”Galacticii” au condus la 3 goluri, dar au tremurat serios pe final
VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A! VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A!
E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol
Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa
Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul
EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare” EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare”

Edi Iordănescu s-a bazat pe 43 de jucători în campania pentru Euro 2024. Din ce judeţe provin aceştia

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 28 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21402057/1/romania-andorra-preliminariile-c-e-2024-15-10-2023-6.jpg

Selecţionerul Edward Iordănescu s-a bazat pe 43 de jucători în campania de succes pentru EURO 2024. FRF a prezentat zonele de unde provin aceştia, la judeţe dominând Olt şi Constanţa.

Sunt trei tricolori din aceste preliminarii născuţi în afara graniţelor României, este vorba de Mario Camora (Portugalia), Ianis Hagi (Turcia) şi Bogdan Racoviţan (Franţa). Ceilalţi 40 din totalul de 43 acoperă toate regiunile istorice ale României.

Judeţele care au furnizat cei mai mulţi tricolori sunt, la egalitate, Constanţa şi Olt, fiecare cu câte 4 nume. Imediat după este Dâmboviţa, cu 3 reprezentanţi.

CAPITALĂ – 7

Florin Niţă, Ionuţ Radu, Radu Drăguşin, Ionuţ Nedelcearu, Răzvan Marin, Denis Drăguş, Alex Dobre

MUNTENIA – 7

Marian Aioani (Ilfov), Valentin Ţicu (Prahova), Florin Tănase (Dâmboviţa), Valentin Mihăilă (Dâmboviţa), Octavian Popescu (Dâmboviţa), Florinel Coman (Brăila), Daniel Bîrligea (Brăila)

ARDEAL – 6

Horaţiu Moldovan (Cluj), Olimpiu Moruţan (Cluj), Andrei Raţiu (Alba), Nicolae Stanciu (Alba), Darius Olaru (Sibiu), Andrei Artean (Hunedoara)

OLTENIA – 5

Nicuşor Bancu (Olt), Andres Dumitrescu (Olt), Vladimir Screciu (Olt), Marius Ştefănescu (Olt), Tudor Băluţă (Dolj)

MOLDOVA – 4

Ştefan Târnovanu (Iaşi), Andrei Burcă (Bacău), Vasile Mogoş (Vaslui), Louis Munteanu (Vaslui)

DOBROGEA – 4

Cristi Manea (Constanţa), Andrei Borza (Constanţa), Alexandru Cicâldău (Constanţa), Denis Alibec (Constanţa)

BANAT – 3

Deian Sorescu (Caraş-Severin), Raul Opruţ (Caraş-Severin), Marius Marin (Timiş)

CRIŞANA – 3

Adrian Şut (Bihor), George Puşcaş (Bihor), Dennis Man (Arad)

MARAMUREŞ – 1

Adrian Rus (Satu Mare).

 

mail-share icon Email
viewscnt