Ultima oră
VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A VIDEO | Lecce – Parma 2-2. Remiză dramatică în derby-ul românesc din Serie A
VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol VIDEO | Real Madrid a făcut spectacol cu Espanyol
VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare” VIDEO | Daniel Bîrligea a debutat la FCSB, dar a fost înlocuit la pauză şi a reacţionat: „Nu ştiu dacă din fericire sau din supărare”
E gata! Tony revine în fotbalul românesc E gata! Tony revine în fotbalul românesc
Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva" Gigi Becali, prima reacţie după debutul lui Bîrligea! "Să nu cumva"
Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!" Gigi Becali s-a contrazis singur! "Unde e faultul? / E fault clar!"

Într-un interval de două ore, înotătorul Leon Marchand a reuşit o performanţă ireală

JO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 1 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21688430/1/profimedia-0894802147.jpg

Înotătorul Leon Marchand, ”Regele Léon”, cum l-a numit Le Figaro, a reuşit o performanţă istorică, câştigând, miercuri seară, probele de 200 m fluture şi 200 m bras, la Jocurile Olimpice de la Paris. Probele s-au desfăşurat într-un interval de două ore.

O performanţă excepţională, realizată la patru zile după medalia sa de aur la 400 m mixt. Şi mai are o şansă, el urmândă să intre în cursa de 200 m mixt joi şi probabil la ştafeta de 4x100 m mixt.

Presa franceză şi străină l-au ridicat în slăvi pe tânărul cu ochi albaştri de 22 de ani. „Une légende d'or et 200” (O legendă de aur şi 200), a fost titlul magnific din L'Equipe. „Atotputernic”, spune Le Parisien. Le Monde merge chiar mai departe, referindu-se la „noul iubit al a unei ţări întregi”. „Léon Marchand: de l'or encore et toujours” (Léon Marchand: aur din nou şi din nou), rezumă Ouest-France. «Marchand dans la légende» (Marchand în legendă), scrie La Dépêche. Sportivul din Toulouse a fost comparat cu „Aquaman” şi de Le Télégramme.

Nici presa internaţională nu a ratat performanţa francezului. ”Léon Marchand a realizat o dublă istorică, câştigând aurul la 200 m fluture şi bras”, a fost alegerea simplă a The Guardian. În aceeaşi ordine de idei, ”Marchand face istorie cu două medalii de aur în 114 minute”, a scris The Times. În Statele Unite, ţara înotului (printre altele), Washington Post l-a numit pe Marchand ”Prinţul de la Paris”.

Ziarul australian Herald Sun l-a numitl: ”Michael Phelps al Franţei”, referindu-se, desigur, la Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv la Jocurile Olimpice. Spania a fost, de asemenea, încântată de Marchand. El Mundo a descris prima cursă a lui Marchand drept „fluturele care a declanşat valul în Paris”. „Léon Marchand entuziasmează Franţa”, a mai scris şi El Mundo Deportivo.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele articole Toate articolele