Ultima oră
Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung Costin Lazăr a explicat de ce a plecat de la Câmpulung
Un oficial din Superligă este de partea lui Dorinel Munteanu! "Merită felicitat" Un oficial din Superligă este de partea lui Dorinel Munteanu! "Merită felicitat"
Ngezana nu va juca cu Petrolul Ngezana nu va juca cu Petrolul
Dorinel Munteanu a continuat tirada şi la conferinţa de presă! "Eu fac legea aici" Dorinel Munteanu a continuat tirada şi la conferinţa de presă! "Eu fac legea aici"
Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său Gestul pe care a vrut să îl facă Korenica după moartea tatălui său
LIVE VIDEO | CSM Focşani - FCU Craiova 0-1, în direct la Prima Sport 1! Sidibe a deschis scorul

LIVE VIDEO | CSM Focşani - FCU Craiova 0-1, în direct la Prima Sport 1! Sidibe a deschis scorul

Fotbalistul brazilian Paulinho, care a evoluat şi la FC Barcelona şi Tottenham, se retrage din activitate la 36 de ani

Fotbal Internațional Publicat pe 9 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21726967/1/paulinho.jpg

Mijlocaşul internaţional brazilian Paulinho, care a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor FIFA în 2012 cu Corinthians Sao Paulo înainte de a evolua la Tottenham şi FC Barcelona, a anunţat că îşi încheie cariera la vârsta de 36 de ani.

„Am fost privilegiat să câştig multe titluri, să joc la două Cupe Mondiale, să joc pentru Barça. Am lăsat o mare moştenire”, a declarat acum fostul fotbalist într-un videoclip postat pe Instagram.

Paulinho este unul dintre marii idoli ai clubului Corinthians, unul dintre cele mai populare din Brazilia. A fost încoronat campion al Braziliei în 2011, înainte de a câştiga Copa Libertadores în 2012 şi apoi Cupa Mondială a Cluburilor FIFA, graţie unei victorii cu 1-0 în faţa lui Chelsea în finală.

Şi la acest club brazilianul şi-a încheiat cariera în mai anul trecut, într-un meci de Copa Sudamericana împotriva formaţiei uruguayene Racing, victorie cu 3-0 în faţa a 45.000 de spectatori.

În Europa, acest mijlocaş care a marcat multe goluri cu capul, a petrecut două sezoane la Tottenham (2013-2015) şi unul la Barça (2017-18), după o perioadă în China, la Guangzhou Evergrande.

Cu echipa naţională, el a marcat 13 goluri în 56 de apariţii, câştigând Cupa Confederaţiilor în 2013 înainte de a juca la Cupa Mondială din 2014 şi 2018.

Paulinho a fost rezervă în istorica umilinţă cu 7-1 suferită acasă de Germania în semifinalele Cupei Mondiale 2014, intrând la pauză în locul lui Fernandinho, când Seleçao era deja condusă cu 5-0.

mail-share icon Email
viewscnt